КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 00:00

Головна » 2016 » Червень » 7 » Бельгія: зупинити скорочення в сфері громадських послуг!
16:46
Бельгія: зупинити скорочення в сфері громадських послуг!

31 травня у Бельгії відбувся загальний страйк і масові демонстрації. Профспілки протестували проти заходів жорсткої економії, зокрема, скорочення бюджету на освіту, а також засуджували розпорошення соціального діалогу.

Тисячі демонстрантів – працівників державного сектору вийшли на вулиці Брюсселю на підтримку якісних громадських послуг.

Демонстрація була організована трьома найбільшими національними профоб’єднаннями: Загальною федерацією праці Бельгії, Загальною конфедерацією ліберальних профспілок Бельгії та Конфедерацією християнських профспілок освіти як спільна акція протесту проти заходів федерального уряду. Профспілки протестують проти скорочення державних послуг, в тому числі у сфері освіти, проти позиції федерального уряду, який, на думку профспілок, не прислухається до їх вимог.

«Ми виступаємо проти політики очищення в державному секторі», - заявив голова Конфедерації християнських профспілок-громадські послуги (CSC-громадські послуги) Люк Хамелінк.

Демонстранти несли гасла «Досить», «Боремося за свої права», «Менше пенсій? Вищі зарплати».

Відсутність соціального діалогу

Виступаючи проти скорочення бюджетного фінансування, зниження пенсій і обмеження схем переривання кар'єри, члени профспілок також засудили відсутність соціального діалогу.

«В Бельгії зростає бідність», - заявив секретар CSC-громадські послуги Бенуа Лямбот. «У соціальні центри звертається все більше людей, які не мають права на отримання допомоги по безробіттю, біженці. Соціальні працівники перевантажені і виступають в якості «соціального банкомату», а не як помічники з працевлаштування на ринку праці».

Деякі активісти членської організації Інтернаціоналу освіти, що входить до Загальної федерації праці Бельгії, також взяли участь у демонстрації в Брюсселі, але більшість з них приєдналися до регіональної акції протесту у Валлонії.

 

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

 
 

 

Переглядів: 271 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz