КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 16:45

Головна » 2012 » Листопад » 30 » І знову про зарплату
14:59
І знову про зарплату
Із вступного слова Прем'єр-міністра України Миколи Азарова на засіданні Уряду 28 листопада 2012 року

Хочу звернути вашу особливу увагу на повідомлення в засобах масової інформації, звернення на адресу Уряду і безпосередньо до Прем’єр-міністра щодо окремих фактів затримки виплати заробітної плати.

Ми розібралися, що відбувається. Ситуація насправді наскільки некритична, настільки ж неприйнятна. По-перше, тому, що її використовують для політичних спекуляцій і нагнітання напруженості. По-друге, тому, що крім відповідальної, предметної роботи з вирішення окремих проблем, нічого не потрібно.

Доручаю Міністру фінансів разом з Міністром соціальної політики завтра провести всеукраїнську селекторну нараду з усіма керівниками регіонів, з’ясувати причини окремих випадків затримки зарплати. Предметно, по кожному випадку. Доручаю також негайно надати фінансову допомогу в тих випадках, коли вона об’єктивно необхідна.

Але при цьому я вимагаю спитати з керівників регіонів: як використовувались за останні місяці бюджетні кошти.

На превеликий жаль, є непоодинокі випадки, коли окремі чиновники, розраховуючи, що на виплату заробітної плати Уряд завжди допоможе, використовують фінансові ресурси не на першочергові цілі.

А я категорично наполягаю, що виплати заробітної плати та соціальні виплати мають бути на першому місці.

Ми перевірили сигнали, повідомлення про невиплату, які з’явилися першими. В кожному – підкреслюю, в кожному! - із перевірених регіонів вільних та нерозподілених коштів на рахунках місцевої влади набагато більше, ніж заборгованість із заробітної плати! Парадокс.

Додатковий ресурс, який був наданий областям з державного бюджету минулого місяця, спрямовувався не на зарплату, а на інші видатки. Я розумію, що «інші видатки» - це, припустимо, ремонт і обладнання шкіл, дитячих садків, лікарень, що також абсолютно необхідно робити. Але ще раз повторюю: виплата заробітної плати безумовно повинна бути на першому місці. Розрахувався з людьми, з бюджетниками – тільки після цього дозволяй собі ще якісь витрати.

Хочу висловити впевненість, що ця проблема, як і багато інших, буде вирішена. Сьогодні ми приймемо, до речі, рішення про виділення додаткових кошті на виплату заробітної плати у грудні.

Так що всі можуть бути впевнені: новорічні свята ми зустрінемо як годиться, з гарним настроєм і оптимізмом. Я цього всім нашим людям щиро бажаю.

Дякую за увагу.

Постійна www-адреса статті
Переглядів: 488 | Додав: adminslav | Рейтинг: 5.0/1
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz