КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 17.04.2024, 00:04

Головна » 2013 » Березень » 18 » Молодіжний економічний форум – 2013
11:21
Молодіжний економічний форум – 2013
В Славутичі 13-14 березня вся активна молодь, яка цікавиться економічним розвитком країни і планує в майбутньому мати власну справу, займатися підприємництвом, зібралась у читальній залі загальноміського інформаційно-бібліотечного центру на Десятий молодіжний економічний форум «Молодь, економічні знання, інформаційні технології – основа майбутнього Славутича».

У підготовку та проведення Форуму і Тетяна Олександрівна Бойко, і Ніна Анатоліївна Єрьоміна вклали не тільки багато зусиль, а й часточку своєї душі, небайдужості, активності та творчості. Допомогали у проведенні Форуму депутати Молодіжної ради „Майбутнє Славутича”.

Традиційно відкрив Економічний форум міський голова Володимир Петрович Удовиченко, який побажав плідної праці, отримати присутнім учням цікаву і корисну інформацію, та обговорив з молоддю проблеми моральності держави. Гасло його доповіді «Від духовного суспільства до моральної держави. (Українська толока реформ)».

Про соціально-економічний розвиток міста доповів начальник управління економіки та соціального розвитку міста виконавчого комітету Славутицької міської ради Віктор Васильович Шевченко. Приємно усвідомлювати, що попри всі негаразди і кризи, місто розвивається і впевнено йде у майбутнє.

Валентина Олексіївна Дарнопих, директор Славутицького міського фонду підтримки підприємництва, обговорила з молоддю місцеві механізми стимуляції розвитку малого та середнього бізнесу. Розповіла про стратегію створення робочих місць для молоді в м. Славутичі. Підкреслила актуальність ІТ бізнесу, як бізнесу саме для молоді.

Про вмотивований вибір професії та потреби сучасної економіки розповіла Галина Миколаївна Сополєва, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Славутицького міського центру занятості. Вона підкреслила, що на сьогодні головним у виборі професіє є не тільки хочу і можу, а й чи потрібно це сучасному суспільству, тобто де потім можна працевлаштуватися і застосувати набуті знання та навички.

Після невеличкої перерви всі присутні поринули у навчання на майстер-класах:

Фоміна Марина Павлівна, начальник відділу бізнес-планування та інвестицій КП «АРБ», провела ділову гру «Як отримати прибуток», під час якої учні ліцею мали змогу розпочати власний бізнес і заповнити споживчий ринок Славутичча якісними сосисками, отримуючи при цьому гарний прибуток. Але їх очкували різні труднощі та „підводні камені”, як і в справжньому житті.

В іншій залі загальноміського бібліотечно-інформаційного центру Юрій Федорович Акименко, кандидат психологічних наук, заступник директора Соціально-психологічного центру, навчав старшокласників основам тайм менеджменту, що в наш час безперервного потоку інформації є дуже актуальним.

Багнюк Майя Анатоліївна, практичний психолог Соціально-психологічного центру, провела для присутніх тренінг «Помилки у виборі професії». Учні активно приймали участь в обговоренні, і дійшли висновку, що вибір майбутньої професії за ними, але підходити до цього треба дуже відповідально.

Далі на учасників Форуму чекали цікаві екскурсії на підприємства нашого міста: ВП «Атомремонтсервіс», Банк «Київська Русь», Товариство «Компанія «Вітава», ТОВ «ЗАМ Україна».

14 березня всі бажаючі прийняли участь у роботі круглого столу «Новітні технології – вимога часу. Впровадження інформаційних та комунікаційних технологій у м. Славутичі» за участю Любивої Людмили Миколаївни, начальника управління інформації та електронного врядування міста, Удовиченка Олександра Володимировича, голови депутатської комісії з питань інформаційних технологій, молоді та спорту, та Портної Наталі Василівни, директора Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру.

Отже, робота на Форумі була плідною, не один з учасників не залишився байдужим. Вдячні усім організаторам, і до зустрічі на ХІ-тому Молодіжному економічному форумі у 2014 році!

Інформацію підготувала Заставнюк Олена, методист центру
Переглядів: 487 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz