КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 20:54

Головна » 2012 » Вересень » 7 » На контролі в Уряді
13:14
На контролі в Уряді
5 вересня 2012 відбулося засідання Кабінету Міністрів України. У вступному слові Прем’єр-міністр Микола Азаров відзначив, що держава і надалі буде тримати на контролі стан справ в освітянській галузі.
Із виступу Миколи Азарова на засіданні Уряду

«Перш за все хочу подякувати всім, хто забезпечив підготовку навчальних закладів до нового навчального року. Ще раз хочу подякувати педагогам, які розпочали свою надважливу для суспільства роботу в шкільних класах і студентських аудиторіях.

Держава витратила значні кошти на ремонт і будівництво навчальних закладів, на придбання навчального обладнання і підручників. Тисяча нових шкільних автобусів вийде на маршрути. Кілька разів поточного року ми підвищували посадові оклади вчителям. І будемо підвищувати й у наступному.

Але, на превеликий жаль, в окремих містах не все так гарно, як ми бажаємо. Так, на мою сторінку у Фейсбук надходять повідомлення, що в окремих регіонах вчителям не виплачують винагородження за перевірку зошитів, завідування кабінетами, 20-відсоткову надбавку. Наприклад, такі сигнали надходять з Харківської області.

Скаржаться педагоги також, що їх змушують кілька днів на місяць брати відпустку за власний рахунок – нібито задля економії коштів. Я вимагаю від Міністра освіти і науки, молоді та спорту – під особисту відповідальність – разом з Міністром фінансів і головами місцевих державних адміністрацій принципово вивчити ці сигнали. Підключити до перевірки Державну фінансову інспекцію. І покласти край таким фактам, якщо вони підтвердяться, це по-перше. А по-друге, за таке знущання з людей мають відповісти ті, хто примушував до незаконних відпусток, хто затримував виплати. На наступному засіданні Уряду, Дмитре Володимировичу, вимагаю доповісти про результати такої перевірки.

Звертаю увагу Міністра освіти і науки, молоді та спорту, керівників місцевих органів влади і місцевих держадміністрацій: у жодному разі не може бути затримок із виплатою вчителям зарплат та належних доплат.

Це питання постійно буде на контролі в Уряді, і я особисто під час робочих поїздок буду звертати увагу на це питання.

Певні недоліки і недопрацювання у підготовці до навчального року, звичайно, є. Але такі, що їх цілком можна усунути протягом кількох тижнів. Звертаю на це увагу місцевих адміністрацій: через два тижні скарги людей ми уже будемо сприймати як «ЧП».

Наш Уряд надає особливої уваги умовам, в яких діти України будуть отримувати знання і навички.

Про те, якими вони мають бути, я напередодні Першого вересня розмовляв з членами батьківського комітету школи №16 міста Києва. Так ось, ми були праві, коли особливу увагу звернули на здоров’я, фізичний розвиток дітей, на якісне харчування і на прагматизм освіти – тобто, концентрацію на необхідних для дорослого життя знаннях. Батьки підтвердили, що для них це також пріоритет. І поставили слушні питання, які треба серйозно розглянути.

Так, батьки хочуть, щоб ми повернули періодичну обов’язкову диспансеризацію безпосередньо в школах. Доручаю Міністерству освіти і науки, молоді та спорту разом з Міністерством охорони здоров’я вивчити це питання і не пізніше, як за місяць подати на розгляд Уряду узгоджені пропозиції.

Також батьки поставили питання доступності різних позакласних гуртків – у першу чергу фізкультурних і спортивних. Треба подивитися на обґрунтованість ціноутворення на послуги таких гуртків. І в будь-якому разі зробити їх безкоштовними не тільки для сиріт, а й для дітей з малозабезпечених родин. Доручаю Міністерству освіти і науки, молоді та спорту разом з Міністерством фінансів зробити відповідні розрахунки і передбачити фінансування такої програми у бюджеті на 2013 рік».
Переглядів: 466 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz