КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 23:31

Головна » 2018 » Березень » 5 » На порядку денному - підсумки та перспективи розвитку
09:29
На порядку денному - підсумки та перспективи розвитку

28 лютого-1березня 2018 року на базі закладу оздоровлення та відпочинку «Пуща – Водиця» відбулося розширене засідання ради Київської обласної організації Профспілки та нарада активу.
На засіданні були присутні члени ради обласної організації Профспілки, члени ревізійної комісії, бухгалтери організаційних ланок.
У роботі ради взяла участь директор Департаменту освіти і науки Київської обласної держаної адміністрації Рогова Віра Борисівна.
На порядку денному ґрунтовно обговорювалося питання ’’ Про роботу та завдання організаційних ланок обласної організації Профспілки з представництва, захисту та забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки в сучасних умовах реформування галузі ’’ 
З доповіддю з основного питання виступив голова ради Цикалюк Анатолій Данилович.
В інформації було зазначено, що в умовах процесів модернізації та оптимізації мережі навчальних закладів області, діяльність обласної організації Профспілки у звітному періоді була зосереджена на підвищенні ефективної діяльності виборних профспілкових органів по реалізації статутних завдань.
Зазначено, що з прийняттям нового Закону України «Про освіту», Концепції ’’Нова українська школа’’, розвитку децентралізаційних процесів обновлялося законодавче поле в сфері освіти як на державному, так і на регіональному рівнях, що вимагало від організаційних ланок Профспілки активізації конкретних дій в захист трудових прав працівників галузі, збереженням соціальних гарантій педагогічним працівникам.
Не зважаючи на недостатнє фінансування освіти, зміни в галузі освіти області вдалося акумулювати типові проблеми та у межах законодавчого поля їх вирішувати.
Директор Департаменту освіти і науки Рогова В.Б. у своєму виступі зупинилась на підсумках діяльності системи освіти Київщини у 2017 році та основних пріоритетах її розвитку у 2018 році. Завдяки виконанню Обласних цільових програм, які Програмою розвитку системи освіти Київської області на 2016 – 2018 роки визнані пріоритетними, вдалося забезпечити розвиток освіти.
2017 рік був роком стабільної та ефективної роботи закладів освіти. 
Зокрема Київська область посіла І місце серед областей України за кількістю створених місць у закладах дошкільної освіти та за кількістю новобудов, уведених в експлуатацію у 2017 році.
Київщина, за даними статистики, є лідером в Україні у запровадженні інклюзивної форми навчання у закладах освіти
Надаючи значення розвитку соціального партнерства на основі колективно- договірних відносин було наголошено на укладенні Угоди між департаментом освіти і науки Київської ОДА та Київською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України як запорукою спільного вирішення питань розвитку освітянської галузі області.
Сторони визначили завдання, виконання яких спільно домагатимуться у 2018 році. Серед них: зайнятість працівників освіти, рівень оплати праці у відповідності до ст.57 «Закону про освіту», виплата щорічної грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків, престижності педагогічної праці, підвіз педпрацівників до місця роботи. 
За результатами роботи ради були прийняті відповідні рішення 
В продовження роботи профспілковим працівникам та профактиву було запропоновано лекції, що стосуються:
• фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів освіти в умовах запровадження Закону України «Про освіту» в 2018 році;
• питань принципів взаємодії галузевої Профспілки з Федерацією профспілок України та змін до Статуту Профспілки;
• фінансово - господарської діяльності.
З інформаціями з цих питань виступили Романюк Сергій Михайлович – 
заступник голови Профспілки, Миронов Володимир Юрійович – завідувач відділу ЦК Профспілки з організаційної роботи, Савицька Вікторія Анатоліївна - головний бухгалтер Київської обласної організації Профспілки.
На порядку денному - підсумки та перспективи розвитку

На порядку денному - підсумки та перспективи розвиткуНа порядку денному - підсумки та перспективи розвиткуНа порядку денному - підсумки та перспективи розвитку
 

Переглядів: 293 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz