КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:35

Головна » 2018 » Грудень » 26 » Профспілки і урядовці обговорили актуальні соціально-економічні питання
11:17
Профспілки і урядовці обговорили актуальні соціально-економічні питання

18 грудня 2018 року, у Києві відбувалася зустріч членів Президії Федерації профспілок України – голів всеукраїнських профспілок, профактиву із урядовцями та роботодавцями щодо обговорення питань соціально-економічного розвитку України.

Зі вступним словом виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, у якому проінформував про хід та перспективи виконання профспілкових вимог, підкреслив актуальність та важливість розвитку справжнього соціального діалогу.

Григорій Осовий наголосив, що так і не підвищено мінімальну зарплату до розмірів, як того вимагали профспілки, або принаймні до рівня фактичного прожиткового мінімуму – 5 167 грн, (ця цифра була обрахована профспілками відповідно до норм національного законодавства та міжнародних зобов’язань України).

Не вдалося досягти належного рівня фінансування по бюджетних галузях в Держбюджеті – 2019 (видатки на освіту – 7% ВВП, охорону здоров’я – 5%, соціальний захист, стипендіальне забезпечення молоді, розвиток галузей економіки, як визначено законами).

Не досягнуто відчутних результатів у припиненні зростання цін і тарифів.

Тому, беручи до уваги ці проблеми, перед соціальними партнерами постає завдання визначити наступні спільні дії для їх остаточного вирішення.

На зустрічі також виступив Міністр соціальної політики України Андрій Рева. Він коротко поінформував про тенденції ринку праці, зайнятість населення у 2016 – 2018 роках, прожитковий мінімум, підвищення пенсійних виплат тощо.
Також Міністр озвучив готовність продовжити роботу над новою Генеральною Угодою між профспілками та Урядом, підкресливши, що з початку року відбулося понад 35 засідань тристоронніх робочих груп з напрацювання пропозицій до документу.

Далі слово мав Голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, який підкреслив важливість розвитку промисловості в країні, особливо високотехнологічних напрямів виробництва.

У обговоренні також взяли участь представники всеукраїнських галузевих профспілкових організацій та територіальних профоб’єднань.

За матеріалами Прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 249 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz