КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 08:54

Головна » 2016 » Червень » 23 » Славутич долучився до Європейського тижня сталої енергії
09:50
Славутич долучився до Європейського тижня сталої енергії

Минулого тижня, з 13 по 18 червня, Славутич долучився до європейських традицій та провів Дні сталої енергії ― захід, що відбувається в Україні за ініціативи Європейського Союзу з метою пропагування раціонального використання енергоресурсів, покращення обізнаності населення щодо способів енергозбереження та, як результат, підвищення загальноєвропейської енергоефективності.

У Славутичі Дні сталої енергії уже вдруге відбулися у рамках грантового проекту Європейського Союзу «Пілотний проект з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку м.Славутич до 2020 року — здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об’єктів бюджетної сфери».

Заходи у рамках Днів сталої енергії висвітлювали технічні, правові та економічні аспекти енергозбереження, долучали славутичан до інтерактивних та публічних активностей, таких як виставка енергоефективної продукції, майстер-класи з екологічного мейкерства, конкурси, тощо.

17 червня у Дитячий школі мистецтв пройшла лекційна частина заходів, де виступив представник однієї з провідних українських енергосервісних компаній «ЕСКО Енерго Проект» Сергій Зінченко та представники світових лідерів у виробництві енергоефективної продукції Henkel та Rehau, які розповіли про власний досвід проведення термомодернізації будівель, сучасні технології та стандарти утеплення, поділилися реальними прикладами своєї роботи, а також дали відповіді на усі можливі питання від активних славутичан, які відвідали цей захід.

Також на лекційній програмі піднімалися питання фінансування заходів із енергозбереження. З презентацією державної програми енергоефективності для населення виступила представник «Ощадбанку» у місті Славутич, яка розповіла, що необхідно зробити, щоб отримати відшкодування від банку у розмірі 20% 30% чи навіть 70% суми від кредиту. Наступною свій фінансовий механізм підтримки презентувала Славутицька міська рада, яка з вересня 2016 року також почне відшкодовувати славутичанам 10% від суми кредитів, отриманих на впровадження заходів з енергозбереження.
Після завершення лекційної програми, відбулася жвава дискусія серед славутичан на тему: «З чого починається енергоефективність у будівлі?».

У суботній день, 18 червня, продовжилися тематичні заходи у рамках Днів сталої енергії. На площі біля магазину «Айнур» та на алеї міського парку відбувалися відкриті акції, де славутичани могли на власні очі побачити зразки сучасного обладнання, наприклад сонячних панелей та колекторних установок. Виробники поліфасадної плитки демонстрували свій товар та одразу ж давали необхідні консультації усім зацікавленим славутичанам, а представники торгової марки-виробника LED-лампочок давали знижку на власну продукцію до 50% від магазинної ціни.
У затишному парку, проходила виставка малюнків вихованців та учнів славутицьких дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, а також  літніх таборів, які взяли участь у міському конкурсі «Чарівний дивосвіт барв енергозбереження», а педагоги з Палацу дитячої та юнацької творчості провели майстер класи з боді-арту та майстрування паперових вітрячків.

Беззаперечно, проведення Днів Сталої Енергії в Славутичі стане традицією, яка буде виховувати славутичан як свідомих споживачів енергії та долучатиме їх до енергоощадливості, тому що енергосвідомість ― це погляд у майбутнє.

Фото заходів можна переглянути тут.

Джерело інформації 

Переглядів: 278 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz