КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 21:45

Головна » 2014 » Березень » 19 » Тренінг «Організація профорієнтаційної роботи у 9-11 класах»
14:18
Тренінг «Організація профорієнтаційної роботи у 9-11 класах»
Професійна орієнтація учнів виступає як один з пріоритетних напрямків виховної роботи класного керівника, і полягає у створенні цілісної системи заходів, спрямованих на забезпечення активного, свідомого професійного самовизначення, засвоєння учнями знань про соціально-економічні й психофізіологічні основи вибору професії.

У місті Славутичі налагоджена системна профорієнтаційна робота на всіх ланках освіти: ознайомлення з професіями батьків починається ще у дитячому садку; у початковій школі формується позитивне ставлення до найпоширеніших професій та інтерес до пізнання самого себе, початкові загальнотрудові уміння й навички. В середній та старшій школі відбувається формування ціннісних орієнтацій, мотивації самопізнання, установки на власну активність у професійному самовизначенні й оволодінні професійною діяльністю, а також систематичне ознайомлення з професіями у навчально-виховному процесі.

Для ефективної організації профорієнтаційної роботи сплановані заходи для батьків старшокласників, проводяться семінари і тренінги для класних керівників, налагоджена співпраця із соціально-психологічним центром, центром професійного розвитку, з міським центром зайнятості.

18 березня 2014 року практичним психологом соціально-психологічного центру О. Б. Цибізовою був проведений тренінг «Організація профорієнтаційної роботи у 9-11 класах». На занятті були присутні класні керівники 8-11 класів з кожного загальноосвітнього навчального закладу міста. Метою тренінгу було ознайомити вчителів із структурою тренінгу, правилами його проведення в умовах класу, навчити класних керівників проводити профорієнтаційну гру «Перспектива». Тренер показав вчителям вправу на активізацію учнів, основні методи аналізу принципів вибору професії старшокласниками та їхніх життєвих цілей. Присутні отримали роздаткові матеріали та необхідні рекомендації для ефективного проведення даної гри у своїх класних колективах.
Переглядів: 362 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz