КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:25

Головна » 2014 » Березень » 19 » Україна: глобальні профспілки висловлюють солідарність постраждалим працівникам
14:16
Україна: глобальні профспілки висловлюють солідарність постраждалим працівникам
13-14 березня 2014 року у Києві з офіційним візитом перебувала делегація Інтернаціоналу Освіти, метою якого була підтримка національних профспілок вчителів України та демократичного руху країни.

До складу делегації, очолюваної Генеральним секретарем Інтернаціоналу Освіти Фредом ван Левеном, увійшли лідери освітянських профспілок Болгарії, Великобританії, США та Польщі, члени Виконавчого комітету ІО.

Делегацію Інтернаціоналу приймала Профспілка працівників освіти і науки України, що нараховує майже 2 мільйони членів, серед яких вчителі, технічний викладачі і студенти зі всіх регіонів країни.

Будівля головного офісу освітянської профспілки на Майдані Незалежності, яка стала притулком для протестувальників під час протистоянь, була знищена спецпідрозділами міліції. Профспілка звернулас
я до Інтернаціоналу Освіти за допомогою в пошуку нового офісу та відновленні зв'язків зі своїми регіональними організаціями та місцевими відділеннями.

«Ми повинні допомогти їм стати на ноги, оскільки освітянські організації відіграють життєво важливу роль в об'єднанні країни і зміцненні демократичного руху», зазначив ван Левен.

Міжнародна солідарність

Делегація також зустрілася з іншою, меншою за чисельністю, організацією вчителів – Вільною профспілкою освіти і науки України (ВПОНУ).

Члени делегації надали поради обом профспілкам щодо розвитку їх можливостей задля зміцнення профспілкового руху та забезпечення верховенства права. Крім того, було організовано зустрічі з представниками уряду, співробітниками представництва ЄС та посольства США в Україні.

Під час зустрічей Європейський регіональний директор ІО Мартін Рьомер підкреслив важливість соціального діалогу. Він також наголосив, що кредитні організації, такі як ЄС, МВФ та інші, не повинні нав'язувати умови, які можуть мати негативні наслідки для освіти і професії вчителя.

Представники Міністерства освіти і науки України проінформували про створення лінії оперативної підтримки для вчителів та студентів Криму, які після проведення референдуму 16 березня можуть стати російськими громадянами.

«Ми отримуємо велику кількість дзвінків від молодих людей, які дуже хвилюються за своє майбутнє», – зазначила заступник Міністра освіти, – «Ми звернулися до наших університетів із проханням відкрити свої двері для студентів з Криму, які захочуть покинути півострів для того, щоб не бути в іншій країні».

«Політичні відносини у світі на наступні десятиліття, схоже, будуть визначені у найближчі тижні», сказав Фред Ван Левен, Генеральний секретар Інтернаціоналу. «Анексія Кримського півострова паном Путіним є грубим порушенням міжнародного права, якщо не актом війни, яку не можна допустити. Ми переживаємо, напевно, найбільш небезпечний період за останні 30 років».

«Для нас великою честю є запрошення українських профспілок вчителів до співпраці з метою зміцнення їх демократичних інститутів і підтримки їх зусиль з розбудови світлого майбутнього для всіх українців за допомогою освіти, демократії та верховенства права», - наголосила Президент Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен, яка перебувала в складі делегації Інтернаціоналу Освіти.

Фінансова підтримка

Інтернаціонал Освіти створив фонд солідарності для надання допомоги профспілкам працівників освіти України.

11 березня всім членським організаціям Інтернаціоналу Освіти було надіслано заклик до негайних дій з метою надання допомоги Профспілці в пошуку нового офісу та відновленні зв'язків з її регіональними організаціями та місцевими відділеннями.

Ван Левен сказав: «Така допомога повинна не тільки продемонструвати міжнародну солідарність, а й допомогти ППОНУ зміцнити єдність своїх членів, серед яких півмільйона етнічних росіян».

«Інтернаціонал Освіти та Європейський комітет профспілок освіти та їх членські організації повністю підтримують українських колег у їх боротьбі за гідне життя, кращі умови праці для вчителів та якісну освіту для дітей у цій країні», – сказав Мартін Рьомер, директор Європейського регіонального відділення, Європейського комітету профспілок освіти.

«Мир, демократичне функціонування державних установ та соціальний діалог є найбільш необхідними компонентами, а профспілковий рух може відігравати життєво важливу роль у забезпеченні мирного і прийнятного виходу України з кризи. Ми повинні дати надію на краще майбутнє працівникам та їх сім’ям, які стали першими жертвами соціальної, економічної та політичної дестабілізації», – наголосив він.

План негайних заходів

Мартін Рьомер звернув увагу на позицію, прийняту 11 березня на засіданні Панєвропейської регіональної ради профспілок, що об'єднує членські організації Міжнародної конфедерації профспілок з усієї Європи, в тому числі українські профспілкові центри та членів Європейської конфедерації профспілок. Цей План ПЄРР щодо України з п'яти пунктів, який був підтриманий ІО/ЄКПО, з акцентом на якісній державній освіті, закликає до:

• де-ескалації конфлікту, поваги до Конституції України, територіальної цілісності країни та виведенні всіх збройних сил;

• вільних і справедливих виборів задля створення справжньої демократичної політичної системи, поваги прав людей та розслідування всіх актів насильства, незаконного привласнення державних коштів та зловживання службовим становищем;

• економічної допомоги від ЄС і міжнародних фінансових інституцій;

• діалогу між урядом, роботодавцями і профспілками;

• підтримки ефективних і доступних громадських послуг, у тому числі пріоритетних заходів щодо стабілізації економіки.

Під час перебування в Києві делегація Інтернаціоналу Освіти відвідала Майдан Незалежності, де вшанувала пам'ять жертв протистоянь.

Перед від'їздом з Києва представники також відвідали меморіал у Бабиному Яру, де під час Другої світової війни нацистами було розстріляно від до 150 тисяч чоловік, у тому числі десятки тисяч євреїв, тисячі радянських військовополонених, комуністів, циган, українських патріотів та цивільне населення.
За матеріалами ЦК Профспілки
Переглядів: 345 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz