КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 01:25

Головна » 2013 » Червень » 6 » Умови прийому до вищих навчальних закладів змінено
17:43
Умови прийому до вищих навчальних закладів змінено
Наказом Міністерства освіти і науки України від 14 травня 2013 року № 502, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 травня 2013 року за № 825/23357, внесено зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2013.

Зокрема, пунктом 3.5 Умов прийому з затвердженими змінами передбачено прийом на другий курс вступників, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів). Прийом здійснюється на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі.

Згідно з Умовами прийому (розділ V), такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені Правилами прийому до вищого навчального закладу. Порядок прийому заяв та документів для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано розділом VI Умов прийому. Організація, проведення конкурсу і зарахування зазначеної категорії вступників визначено розділом VII Умов прийому.

Розділ ІІІ Умов прийому доповнено пунктом 3.7, що передбачає можливість прийому на навчання осіб, які вже здобули вищу освіту певного освітньо-кваліфікаційного рівня за певним напрямом підготовки (спеціальністю), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності).

Для цього вищий навчальний заклад, з урахуванням Умов прийому, розробляє і затверджує порядок конкурсного відбору і зарахування таких категорій осіб і відображає його у Правилах прийому до вищого навчального закладу. Порядок прийому заяв та документів таких категорій осіб для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано Умовами прийому.

За необхідності, вищі навчальні заклади України можуть вносити зміни до відповідних пунктів власних Правил прийому і оформлюють їх у вигляді окремого додатка, що погоджується з Міністерством освіти і науки України до 20 червня 2013 року.
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ ВИЩОЇ ОСВІТИ
01135, м. Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 481 32 64, факс (044) 481 32 73, www.ministry@mon.qov.ua

№______________від ____________
На №__________ від ____________

Керівникам вищих навчальних закладів
І-IV рівня акредитації


Про Зміни до Умов прийому до
вищих навчальних закладів
України у 2013 році

Наказом Міністерства освіти і науки України від 14 травня 2013 року №502, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 травня 2013 року за № 825/23357, внесено зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2013 році (далі - Умови прийому). Наказ видано на виконання статті 13 Закону України "Про вищу освіту", статті 9 Закону України "Про закордонних українців", наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27 червня 2012 року № 751.

Пунктом 3.5 Умов прийому з затвердженими змінами передбачено прийом на другий курс вступників, які здобули повну загальну середню освіту (випускники 11 класів). Прийом здійснюється на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності) на конкурсній основі. Згідно з Умовами прийому (розділ V), такі вступники подають зави про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені Правилами прийому до вищого навчального закладу. Порядок прийому заяв та документів для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано розділом VI Умов прийому. Організація, проведення конкурсу і зарахування зазначеної категорії вступників визначено розділом VII Умов прийому.

Розділ ІІІ Умов прийому доповнено пунктом 3.7, що передбачає можливість прийому на навчання осіб, які вже здобули вищу освіту певного освітньо-кваліфікаційного рівня за певним напрямом підготовки (спеціальністю), для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки (спеціальності). Для цього вищий навчальний заклад, з урахуванням Умов прийому, розробляє і затверджує порядок конкурсного відбору і зарахування таких категорій осіб і відображає його у Правилах прийому до вищого навчального закладу. Порядок прийому заяв та документів таких категорій осіб для участі в конкурсному відборі до вищого навчального закладу, реєстрацію їх у ЄДЕБО врегульовано Умовами прийому.

Зміни до пункту 20.4 внесено відповідно до Закону України "Про закордонних українців", які претендують на вступ до вищих навчальних закладів України на місця, що фінансуються за кошти державного бюджету відповідно встановлених квот. Зазначені особи підтверджують свій статус "Посвідченням закордонного українця".

За необхідності, вищі навчальні заклади України можуть вносити зміни до відповідних пунктів власних Правил прийому і оформлюють їх у вигляді окремого додатка, що погоджується з Міністерством освіти і науки України до 20 червня 2013 року.




Директор департаменту Ю. М. Коровайченко

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
м. Київ
14.05.2013 № 502

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
29 травня 2013 року за № 825/23357

Про внесення змін
до Умов прийому
до вищих навчальних
закладів України у 2013 році

На виконання статті 18 Закону України "Про вищу освіту", статті 9 Закону України "Про закордонних українців" та з метою упорядкування механізму конкурсного відбору на навчання на основі здобутих освітніх (освітньо-кваліфікаційних) рівнів, а також процедури встановлення квоти прийому до вищих навчальних закладів України в межах обсягів державного замовлення

НАКАЗУЮ:

1. Унести до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 05 листопада 2012 року № 1244, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 13 листопада 2012 року за № 1902/22214, такі зміни:

1.1. У розділі ІІІ:
у пункті 3.5:
після слів "Вищі навчальні заклади мають право приймати на перший курс (зі скороченим терміном навчання) або на другий курс (з нормативним терміном навчання на вакантні місця) осіб," доповнити словами "які здобули повну загальну середню освіту для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, а також осіб,";
доповнити пункт абзацом такого змісту:
"Вищі навчальні заклади зараховують зазначені категорії осіб за умови виконання вступниками вимог, визначених розділами V, VI, VII цих Умов прийому.
пункт 3.6 доповнити абзацом такого змісту:
"Вищі навчальні заклади зараховують зазначені категорії осіб за умови виконання вступниками вимог, визначених розділами V, VI, VII цих Умов прийому.".
доповнити розділ пунктом 3.7 такого змісту:
"3.7. Вищі навчальні заклади мають право приймати на навчання осіб, які здобули базову або повну вищу освіту, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю) у межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідно до правил прийому до вищого навчального закладу."

1.2. Абзац другий пункту 7.11 розділу VII викласти у такій редакції:
"Результат екзамену на основі повної загальної середньої освіти оцінюється за шкалою від 100 до 200 балів і зараховується замість балів сертифіката з української мови та літератури; на основі базової середньої освіти - за 12-бальною шкалою і зараховується замість балів вступного випробування з української мови.".

1.3. Пункт 12.2 розділу XII доповнити новим одинадцятим абзацом такого змісту:
"фізична культура і спорт - при вступі на напрям "фізичне виховання, спорт і здоров'я людини".
У зв'язку з цим абзац одинадцятий вважати абзацом дванадцятим.

1.4. У розділі XX:
доповнити перше речення пункту 20.2 після слів "за державним замовленням" словами "за наявності посвідчення закордонного українця.";
пункт 20.4 викласти у такій редакції:
"20.4. Іноземці, які здобули повну загальну середню освіту у закордонних школах з вивченням української мови та закордонні українці, статус яких підтверджено посвідченням закордонного українця, зараховуються у межах установлених квот до вищих навчальних закладів України за результатами співбесіди з предметів, передбачених правилами прийому до вищого навчального закладу за рекомендаціями дипломатичних установ України за кордоном або українських національних культурних товариств.".

1.5. У тексті Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2013 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 05 листопада 2012 року № 1244, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 13 листопада 2012 року за № 1902/22214 слова "Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України" замінити словами "Міністерство освіти і науки України" у відповідних відмінках.

2. Департаменту вищої освіти (Коровайченко Ю. М.) забезпечити державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

3. Департаменту управління справами (Запольська Н.М.) зробити відмітку в справах архіву у встановленому порядку.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Суліму Є. М.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.


Міністр Д. В. Табачник
Переглядів: 538 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz