КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:40

Головна » 2017 » Липень » 18 » Уряд схвалив зміни до порядку перерахунку раніше призначених пенсій
12:22
Уряд схвалив зміни до порядку перерахунку раніше призначених пенсій

12 липня на засіданні Уряду було схвалено зміни до порядку проведення перерахунків раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, із урахуванням фінансових ресурсів ПФУ.

Законом № 1774-VIII внесено зміни до статті 42 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якими передбачено проведення перерахунків раніше призначених пенсій через збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, на коефіцієнт, що відповідає не менше як 20% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, порівняно з попереднім роком.

З метою узгодження Порядку перерахунку пенсій із цим Законом прийнято постанову КМУ від 12.07.2017 р. № 486, якою Порядок перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» викладено у новій редакції.
Як і раніше, перерахунку підлягатимуть пенсії, призначені за зверненнями, які надійшли по 31 грудня року, що передує року, в якому проводиться перерахунок.
Перерахунку підлягатимуть пенсії, обчислені відповідно до Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» — особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, постанови КМУ від 23.11.2011 р. № 1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески (К), та дата проведення перерахунку визначатимуться щороку в межах бюджету ПФУ Кабміном за такою формулою:
К = Кз × відсоток збільшення
(відсоток збільшення не може бути меншим 20 відсотків показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески, порівняно з попереднім роком),
Кз — це показник зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески, порівняно з попереднім роком, що визначається за такою формулою:
Кз = Псзп (1) : Псзп (2) – 1,
де Псзп (1) — показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески, який враховується в році проведення перерахунку пенсії;
Псзп (2) — показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески, який враховується в році, що передує року проведення перерахунку пенсії.

Перерахунок пенсії проводитимуть шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачені страхові внески та який відповідно до законодавства врахований для обчислення пенсії, на коефіцієнт збільшення.
Кожен наступний перерахунок у зв’язку зі збільшенням показника середньої заробітної плати (доходу), з якої сплачені страхові внески, проводитиметься з урахуванням збільшеного у попередніх роках показника середньої заробітної плати (доходу), з якої сплачені страхові внески.
Перерахунку не підлягатимуть пенсії, призначені або переведені вперше з пенсії по інвалідності на пенсію за віком на умовах, визначених абзацом третім частини третьої статті 45 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за зверненнями, які надійшли з 1 січня поточного року, в якому проводиться перерахунок.

Джерело: www.dtkt.ua

Переглядів: 390 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz