КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 04:12

Головна » 2012 » Квітень » 23 » Відбулася тристороння зустріч соціальних партнерів
15:07
Відбулася тристороння зустріч соціальних партнерів
Зустріч була присвячена Року соціальної справедливості, соціальним ініціативам, проголошеним Президентом України В.Ф.Януковичем, і проходила 4 квітня у великій залі Броварської районної державної адміністрації. У ній взяли участь заступник Голови ФПУ С.М.Кондрюк, керівник апарату ФПУ З.М.Васильова. Перед початком було продемонстровано документальний фільм, присвячений темі організаційного зміцнення профспілок. Учасники зустрічі мали можливість ознайомитися з основними напрямами діяльності Київської облпрофради зі стендів, які були встановлені у фойє перед залою засідань.

Відкрив зустріч голова Броварської районної ради Деменко А.В. Він підкреслив важливість соціального діалогу у суспільстві, особливо між органами виконавчої влади на місцях і профспілками, ознайомив присутніх з проблемами, над вирішенням яких на даний час концентрують свої зусилля соціальні партнери району.

Голова Київської облпрофради Кононенко В.Ф. у своєму виступі розповів учасникам зібрання про історію започаткування соціального діалогу в області між держадміністрацією, роботодавцями та профспілками, який постійно діє у форматі прийняття Регіональної угоди, що сприяє забезпеченню зростання у соціально-економічній і трудовій сферіах підвищенню заробітної плати, посиленню соціально-економічного захисту працівників, наданню їм додаткових, понад встановлених законодавством, пільг і соціальних гарантій.

Про позицію Федерації профспілок України щодо питань соціальної справедливості, соціальних ініціатив Президента України розповів заступник Голови ФПУ Кондрюк С.М. Він зазначив, що завдяки конструктивній позиції соціальних партнерів, що спостеригається у процесі вирішення найбільш актуальних для суспільства питань, останнім часом значно підвищився рівень соціального діалогу. Так, відбулася робоча зустріч з Голови ФПУ з Прем’єр-міністром України, вдалося встановити ефективні зв’язки з міністерствами, один із заступників Голови ФПУ постійно бере участь у засіданнях Кабінету Міністрів і Уряд прислуховується до думки профспілок, враховує позицію профспілок при остаточному ухваленні соціально-економічних рішень.Тому позиція ФПУ на сучасному етапі зводиться до того, щоб забезпечити найманих працівників належними умовами праці і гідною зарплатою. Найчисельніше громадське об’єднання держави схвально зустріло Указ Президента України про проведення 20 лютого Дня соціальної справедливості, - сказав С.М.Кондрюк і акцентував на тому, що завдання соціальних партнерів полягає у тому, щоб не тільки раз на рік, а постійно працювати над тим, щоб рівень соціальної справедливості у сіспільстві зростав.

Керівник апарату ФПУ Васильова З.М. ознайомила присутніх з позицією ФПУ щодо проекту Трудового кодексу України.

Вона детально зупинилася на проекті цього важливого документа, зміст, положення якого узгоджено з профспілками.

Учасники зустрічі прийшли до єдиної думки, що Верховній Раді необхідно якомога швидше приймати його, враховуючи, що основні принципи соціального захисту прав і інтересів трудящих за наполяганням профспілок, у проекті Трудового кодексу вдалося врахувати.

Кононенко В.Ф., Кондрюк С.М. та Васильова З.М. відповіли на чисельні запитання, які хвилюють трудящих району та приділили увагу ролі профспілок у їх вирішенні.

Учасники зустрічі одноголосно прийняли Резолюцію з нагоди Року соціальної справедливості і соціальних ініціатив Президента України.

А.Артемчук-голова Броварської міської організації Профспілки,голова координаційної ради профспілок
Переглядів: 457 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz