КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:35

Головна » 2012 » Листопад » 23 » Відбулося розширене засідання міської науково-методичної ради
11:51
Відбулося розширене засідання міської науково-методичної ради
21.11.2012 відбулося розширене засідання міської науково-методичної ради. На засіданні присутніми були члени міської атестаційної комісії, спеціалісти відділу освіти, керівники закладів, члени журі та учасники міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», а також учасники міського конкурсу «Електронне портфоліо вчителя-методиста».
Присутні – 30 осіб, відсутні з поважних причин – 4 особи. Головувала на засіданні Старовойтова А.О., завідувач методцентру.

Члени ради розглянули наступний порядок денний:

Усна презентація портфоліо учасників міського конкурсу-захисту «Електронне портфоліо вчителя-методиста». Обговорення матеріалів передового педагогічного досвіду претендентів на присвоєння педагогічних звань «вчитель-методист», «вихователь-методист», «вчитель-логопед-методист», «практичний психолог-методист» (учасники конкурсу, до 7 хв.; порядок виступів – за попереднім жеребкуванням).

Перший (відбірковий) усний тур міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013». Обговорення презентацій досвіду роботи претендентів на участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013» (учасники конкурсу, до 12 хв.).

Про вивчення передового педагогічного досвіду педагогів, які атестуються на присвоєння вищої кваліфікаційної категорії (Старовойтова А.О., методисти методцентру, до 10 хв.)

На початку засідання Старовойтова А.О.ознайомила присутніх з результатами міського етапу обласного конкурсу-захисту веб-сайтів. Всі заклади освіти мають веб-сайти, поступово створюється нормативно-правове забезпечення їх функціонування. У 2012-2013 році м.Славутич на конкурсі-захисті будуть представляти веб-сайти ЗОШ № 2, ЦПР.

Далі у рамках засідання був проведений усний тур міського конкурс-захисту «Електронне портфоліо вчителя-методиста». Перед початком засідання було проведене жеребкування для виступів учасників конкурсу. Положеня конкурсу розміщене на веб-сайті методцентру, затверджене наказом відділу освіти. Згодом усі портфоліо будуть розміщені на сайті на сторінці конкурсу і розпочнеться ІІ тур. До 01 березня журі підведе підсумки, всі учасники стануть лауреатами та переможцями. Журі отримало бланки оцінювання, де зазначені критерії усної презентації. Учасники конкурсу чітко, лаконічно познайомили учасників засідання міської науково-методичної ради зі змістом власної науково-методичної розробки. Виступили:
- ЛЕОНОВА Людмила Миколаївна, Славутицький ліцей
- БОНДАРЕНКО Людмила Вікторівна, Славутицький ліцей
- ШИКУН Тетяна Володимирівна, ДНЗ "Центр розвитку дитини”
- ХАРЧЕНКО Світлана Володимирівна, ДНЗ № 8 "Теремок”
- КУЛИК Олена Олександрівна, ДНЗ № 4 "Марите”

Після нетривалого обговорення виступів учасників міського конкурсу «Електронне портфоліо вчителя-методиста», розпочався перший (відбірковий) усний тур міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013». Учасники засідання, члени журі міського етапу конкурсу взяли участь в обговоренні презентацій досвіду роботи претендентів на участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013»:

- в номінації "Інформатика" - РУДИК Олександр Григорович, учитель Славутицького ліцею;
- в номінації "Фізика" - СТЕЦЕНКО Віталій Анатолійович, учитель Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

Учасникам "Вчитель року-2013" присутні побажали успіхів та перемоги на обласному етапі конкурсу.

Про вивчення передового педагогічного досвіду педагогів, які атестуються на присвоєння вищої кваліфікаційної категорії доповіла присутнім Старовойтова А.О., завідувач методцентру. Доповідач повідомила, що згідно із пунктом 3.3 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, атестаційна комісія вивчає педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків, позаурочних заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів, з предмета, що викладає вчитель, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі методичних об'єднань, фахових конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією навчально-виховної роботи, тощо. Типовим положенням не передбачено написання педагогічними працівниками, які атестуються, звітів про роботу у міжатестаційний період, оформлення папок з документами про результати своєї роботи, планами уроків, методичними розробками, сценаріями виховних заходів та надання відеозаписів уроків й інших відомостей про роботу. Водночас слід зауважити, що педагогічні працівники, які претендують на присвоєння педагогічних звань «викладач-методист», «учитель-методист», «вихователь-методист», «практичний психолог-методист» повинні мати власні методичні розробки, які пройшли апробацію та схвалені науково-методичними установами. Підготовка та оформлення великої кількості матеріалів призводить до перенавантаження педагогічних працівників, відволікає їх від виконання своїх безпосередніх обов’язків та негативно позначається на якості роботи. (Лист МОНмолодьспорт України № 1/9-779 від 25.10.2012 "Щодо атестації педагогічних працівників"). Всі педагоги, які мають або претендують на присвоєння вищої категорії, занесені до міського Банку даних щодо роботи з вивчення, апробації та узагальнення матеріалів ППД педагогів. Банк даних є на сайті, там чітко окреслена тематика, над якою працюють педагоги й визначено терміни узагальнення ППД – а значить, як результат й представлення його на виставку «Освіта Славутича». Завідувач методцентру наголосила, що виставка – це одна з методичних форм роботи, але й привід показати власні надбання кожному педагогові міста (Розділ IV. Положення «Умови та порядок присвоєння кваліфікаційних категорій»). Тож, протягом міжатестаційного періоду методичні служби, у т.ч. й методисти методцентру, вивчають, узагальнюють ППД та готують його до виставки.
Наприкінці засідання присутнім були повідомлені важливі календарні події у діяльності методичних служб закладів освіти на найближчій час:

20.12.2012 приймаються ППД, матеріали конкурсів у друкованій та електронній формі;
27.03.2013 початок роботи виставки "Освіта Славутича-2013”
22.11.2012 завершується Всеукраїнський фестиваль «Гаромонія руху» в ДНЗ. Необхідно подати текстову інформацію обсягом до 1 сторінки та 1-2 фотографії (30х40) з підписами у друкованому та електронному вигляді у фоторамці розміром 30х40.

По закінченні засідання відбулася інструктивно-методична нарада для слухачів "Школи заступника директора". Буклет до наради можна завантажити у розділі "Школа заступника"
Переглядів: 465 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz