КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 03:00

Головна » 2019 » Квітень » 12 » Book Space «Пізнаємо Україну разом»
10:35
Book Space «Пізнаємо Україну разом»

Робота в соціальному проекті «Book Space «Пізнаємо Україну разом» у 2018-2019 н. р. (упроваджується у закладі з вересня 2016 року), за програмою Британської Ради #ActiveCitizensUkraine «Активні громадяни», видалася  плідною, продуктивною.

Менеджером даного проекту - Іриною Терещенко, методистом міського методичного центру, партнером Федорченко Наталією Миколаївною, – завідувачем дошкільного навчального закладу (яслами-садком) № 8 «Теремок» - центром Софії  Русової, педагогами закладу, було заплановано та реалізовано низку заходів.

30 жовтня 2018 року було підбито підсумки фото-вернісажу «Маленькі фотографи. Книга в об’єктиві». Його учасники – вихованці старшого віку. На вернісажі було представлено 18 робіт вихованців.

Світлини були розміщені в музичній залі закладу. Їх умовно об’єднали в номінації: «Читання в бібліотеці, книгарні тощо»; «Вдалий ракурс»; «Селфі»; «Найкумедніше/найсерйозніше фото»; «Мімішна мить». Цінність даного вернісажу у першій дитячій спробі побачити через об’єктив красу навколишнього світу.  Діти за допомогою батьків, дідусів чи бабусь, старших братиків чи сестричок вчилися вибудовувати кадр, ракурс зйомки тощо.

Видавництво «Підручники і посібники» (м. Тернопіль), редактор Ірина Дворницька – спонсори вернісажу. Саме менеджером проекту разом із видавництвом було налагоджено спонсорську взаємодію. Вони вдруге підтримують живий інтерес дітвори до паперової книги, надаючи їх та кишенькові календарики у дарунок.

У листопаді 2018 року,  під час проведення ММО "Диво-гра для малюка", менеджером проекту було проведено оглядову екскурсію для ознайомлення слухачів даного об‘єднання з роботою Кімнати для читання.

3  грудня 2018 року,  у холі закладу, біля кабінету завідувача, відкрився буккросинговий дерев’яний будиночок (подаровано менеджером проекту).  Призначення будиночку — популяризація книг і читання серед дорослих і дітей, вільна бібліотека для їх обміну. Головне правило буккросингу — замість книги, що ви взяли і хочете прочитати, необхідно принести будь-яку іншу. Діти вибирали і переглядали книги, які вже «поселилися» в будиночку та обміняли на ті, що викликали у них інтерес.

Незабаром, у буккросинговому будиночку, оселилася нова іграшка-оберіг: сова - символ мудрості і пізнання, допомоги в навчанні. Її подарували для нього педагоги дошкільного навчального закладу № 72 "Центр розвитку дитини" м. Чернігова (завідувач закладу Наталія Кутеньова).

У грудні 2018 року пройшла щорічна акція  «Подаруй книгу». Небайдужими педагогами, батьками, містянами було подаровано 38 книг.

Традиція дарування книг  продовжилася 14 лютому 2019 року,  у Міжнародний день дарування книг. Цінні подарунки - дитячі книги потрапили у Кімнату для читання від всіх вікових груп закладу, Ірини Терещенко, Юлії Ландау, Костик Наталії, Ложкіної Тетяни.

У квітні 2019 року, у Міжнародний  день дитячої книги, педагоги провели низку  бесід, інсценування літературних творів за допомогою іграшок, обмін книгами біля буккросингового будинку (середня група № 4, вихователь Харченко С. В., група № 5, вихователь Неймеш В. В.).

Вихователі старшої групи "А" № 2 Голубцова Л.М., Руденко С.Ф. провели 9 квітня засідання клубу "Турботливі батьки", на якому мова йшла про "Місце дитячої книги у сім`ї". Зустріч розпочали у Кімнаті для читання, з бесіди для батьків, яка була спрямована на ознайомлення зі значенням літератури  для дітей, місцем дитячої книги у всебічному розвитку дошкільників, охарактеризували наслідки нехтування читанням літератури тощо.

Триває оздоблення кімнати для читання. Дякуємо всім, хто долучився до цього. Осередок поповнилася новими пуфіками-кубиками для сидіння. Їх майстерно виготовила мама вихованця дошкільного навчального закладу - Тетяна Костик.

   У планах на наступний навчальний рік:

  • hозширити роботу у проекті, додавши до фотовернісажу та відзначення календарних дат, пов’язаних із книгами (день дитячої книги, день дарування книг тощо) і організацію бібліотеки із саморобних дитячих книжок;
  • започаткувати тематичні виставки в Кімнаті з теми, що визначаються знаменними датами  «календаря свят» і пам’ятними датами життя письменників та поетів.

Допомагає реалізовувати проект, популяризувати досвід роботи - ведення соціальної сторінки у соціальному додатку Facebook https://www.facebook.com/bookspaceukraine/.

Дякуємо партнерам, педагогам, батькам "Теремка" за те, що даний проект допоміг об’єднати, тих, хто дарує зустріч із книгами, і тих, хто прищеплює любов до читання.

Переглядів: 195 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz