КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 12:48

Головна » 2013 » Березень » 12 » «Я – громадянин, я – патріот, я – житель свого міста»
13:04
«Я – громадянин, я – патріот, я – житель свого міста»
За ініціативи відділу освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради у лютому 2013 року пройшов традиційний загальноміський місячник громадянсько-правового виховання «Я – громадянин, я – патріот, я – житель свого міста». Метою цієї освітньої ініціативи є формування правової культури учнів, розвиток їх громадянської свідомості, виховання активної суспільної позиції, сприяння попередженню правопорушень серед неповнолітніх, удосконалення рівня просвітницької роботи серед школярів.

У цьому році місячник видався багатим на різні цікаві події та зустрічі. Молодші школярі вправлялися у правничих знаннях під час експрес-гри «Країною Закону, Права, Моралі», підготовленою працівниками Палацу дитячої та юнацької творчості, відділу у справах сім’ї і молоді, класними керівниками загальноосвітніх навчальних закладів. Для учнів 5-х класів працівниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена пізнавальна гра «Я в суспільстві».

У навчальних закладах В.М.Дудинською, начальником служби у справах дітей, та Я.В.Бабичем, старшим оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей, були проведені спільні зустрічі з учнями 7-х класів та їх батьками «Громадянська відповідальність батьків і дітей».

Різноманітними були заходи і для учнів старшої школи. Працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели заняття для учнів 9-10 класів «Право молоді – знати свої права. Обов’язок молоді виконувати закони!». Начальник відділення ДАІ м. Славутича О.І.Веремієнко розповів восьмикласникам правила керування та експлуатації немеханічного транспортного засобу. Закон України «Про попередження насильства в сім’ї та законодавство щодо соціального захисту дітей та підлітків» обговорила з учнями 8-9 класів навчальних закладів Бойко Т.А., начальник відділу у справах сім’ї і молоді.

Працівники соціально-психологічного центру провели ряд цікавих і корисних тренінгів з профілактики вживання наркотиків та тренінгових занять на правову тематику: «Діти мають захищати свої права» та «Що таке право на повагу?» для учнів 2-4-х класів; «Мандри в правовий світ» (5-6 класи); «Власна відповідальність» (для 7-8 класів); «Участь молоді в житті суспільства» та «Відповідальність неповнолітніх» (9-11 класи).

До Дня захисника Вітчизни та Дня виводу військ з Афганістану працівниками загальноміського бібліотечно-інформаційного центру був проведений виховний захід «Відлуння афганських гір…». Міським методичним центром був організований мистецько-патріотичний конкурс «Афганська війна очима дітей». Конкурс проводився серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл та ліцею у двох номінаціях: образотворче мистецтво та літературна творчість. До складу журі увійшли ветерани Афганської війни, члени організації «Українська спілка ветеранів Афганістану» на чолі з Протенком В.В. Відповідно до умов конкурсу на обласний етап, з представлених робіт, було відібрано 10 найкращих, по 5 в кожній номінації.

К.І.Жабко, головний спеціаліст Славутицького міського управління юстиції, провела зустріч-бесіду «Закон і совість» з учнями 7-9 класів. До дня соціальної справедливості за участю працівників міського управління юстиції та учнів 8-9 класів пройшов круглий стіл «Соціальна справедливість – запорука стабільності».

До дня всіх закоханих пройшли шоу-програма «П’ять кроків до кохання», організована Молодіжною радою і працівниками Палацу дитячої та юнацької творчості для старшокласників, а також поетична мозаїка «Я розповім вам про кохання», проведена працівниками загальноміського бібліотечно-інформаційного центру. В День безпечного Інтернету були проведені цікаві заходи для дітей та молоді, а для фахівців, що працюють з дітьми, була розміщена просвітницько-методична інформація на сайті міського методичного центру.

20 лютого, напередодні Міжнародного дня рідної мови, відбулася четверта Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник», в якій взяли участь 127 учнів ліцею, 14 учнів загальноосвітньої школи № 1. 21 лютого відбулася третя Всеукраїнська гра з англійської мови «Puzzle», мета якої формування у школярів зацікавленості англійською мовою, літературою та історією. Учасниками гри були 63 учні ліцею.

«Мови, які вибираю для майбутнього» - з такою назвою відбувся 28 лютого загальноміський лінгвістичний конкурс, організований міським методичним центром. Конкурс був запланований в рамках підготовки до 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка і пройшов під гаслом «І чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь». Учні шкіл та ліцею продемонстрували високий рівень володіння українською, російською та англійською мовами. Стіни загальноміського бібліотечно-інформаційного центру вмістили 25 учасників конкурсу, педагогів-керівників шкільних команд та учнів-вболівальників. Рішенням журі І місце посіла команда Славутицького ліцею, команда загальноосвітньої школи № 1 та команда загальноосвітньої школи № 4 посіли ІІ місце, команда загальноосвітньої школи № 3 та загальноосвітньої школи № 2 – ІІІ місце.

За підтримки голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка А.Й. 26 лютого 2013 року у м. Києві відбулося пленарне засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції «Патріотичне виховання громадян України – передумова розвитку державності». Конференція мала на меті привернути увагу громадськості до питання патріотичного виховання особистості в сучасній Україні, консолідувати зусилля органів державного управління та місцевого самоврядування, навчальних закладів і громадських організацій щодо патріотичного виховання. Усього участь у конференції взяли близько 500 осіб, серед них й освітяни Славутича, які вже наступного дня обговорили резолюцію конференції на інструктивно-методичній нараді для заступників директорів шкіл міста.

На залишилось осторонь заходів місячника й учнівське самоврядування. Лідерами самоврядних організацій були виготовлені інформаційні буклети «Я – громадянин України, я – житель свого міста», підготовлені спецвипуски шкільних газет та стіннівок, проведені бесіди з молодшими школярами.

Класні керівники впродовж лютого провели цікаві години спілкування: «Україна – моя рідна земля». «Державна символіка України». «Символи нашого народу», «Рід, родина, рідня», «Твої права і обов’язки», «Що таке воля?», «Утверджую в собі людину – громадянина», «Патріотизм – нагальна потреба України», «Що таке громадянська зрілість?» «Жити за кордоном». «Чи можуть бути права, без обов’язків?».

В змісті громадянсько-правового виховання інтегруються етичні, правові, політичні, економічні, екологічні та інші знання, а також моделювання практичних життєвих ситуацій. Тому міська освітня ініціатива – традиційний місячник громадянсько-правового виховання «Я – громадянин, я – патріот, я – житель свого міста» - є ще однією вдалою спробою й дуже важливими завданням з громадянського самовизначення підростаючого покоління славутичан.

Запрошуємо у березні усіх бажаючих приєднатися до міської ініціативи – загальноміського місячника книжки «Від книги до світла, до знань, до життя». У цьому році він відбувається під єдиним гаслом: «Дитина читає – Україна процвітає!».
Інформацію узагальнили Старовойтова Аріна, завідувач міського методичного центру відділу освіти;
Заставнюк Олена, Мандровний Олександр, методисти міського методичного центру відділу освіти.
Переглядів: 957 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz