КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 23:06

Головна » 2013 » Вересень » 3 » Конференція працівників освіти міста дала старт новому 2013-2014 навчальному року
11:53
Конференція працівників освіти міста дала старт новому 2013-2014 навчальному року
29 серпня 2013 року відбулась серпнева конференція працівників освіти міста Славутича з теми «Про підсумки розвитку системи освіти міста у 2012/2013 навчальному році та завдання на 2013/2014 навчальний рік в умовах впровадженнях Нових стандартів освіти». Програма конференції передбачала роботу предметних секцій, які відбулися 27-29 серпня у міському методичному центрі, загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 та дошкільному навчальному закладі № 8 «Теремок», та пленарне засідання, яке відбулося 29 серпня у актовій залі Славутицького ліцею.

У секційних засідання взяли участь 237 педагогів, у пленарному засіданні – 195 делегатів від 14 закладів освіти, 18 почесних гостей – працівників організацій та установ міста, представників громадських організацій та батьківських комітетів закладів освіти. Інформаційну підтримку конференції здійснювали телерадіокомпанія «Славутич» та газета «Теледень Славутича».

В рамках роботи конференції працювала виставка навчально-методичної літератури, заклади освіти отримали комплект друкованих та електронних науково-методичних видань, підготовлених до нового навчального року Київським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних кадрів та міським методичним центром відділу освіти.

У президії конференції працювали Удовиченко В.П. Славутицький міський голова, доктор економічних наук, професор, член Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Дем'яненко О.О., проректор з питань зовнішнього оцінювання і моніторингу якості освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, кандидат педагогічних наук; Линкевич О.Б., заступник міського голови, завідуючий відділу освіти; Старовойтова А.О., завідуюча міського методичного центру відділу освіти.

На секційних засіданнях були розглянуті наступні питання:
Нові нормативно-правові документи в системі освіти України: Національна стратегія розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки, Базовий компонент дошкільної освіти, Державний стандарт початкової загальної освіти, Державний стандарт повної загальної середньої освіти, Концепція профільного навчання в старшій школі, галузева Концепція розвитку неперервної педагогічної освіти тощо.
Нормативно-правове та навчально-методичне забезпечення викладання базових дисциплін у загальноосвітніх навчальних закладах міста у 2013-2014 навчальному році.
Методичні рекомендації щодо проведення у 2013-2014 навчальному році Дня знань та Першого уроку у закладах освіти Київської області та міста Славутича.
Організація навчально-виховного процесу в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2013-2014 навчальному році. Програмове та навчально-методичне забезпечення навчально-виховного процесу у 2 класі в 2013-2014 навчальному році відповідно до нового Державного стандарту початкової загальної освіти.
Програмове та навчально-методичне забезпечення навчально-виховного процесу у 5 класі в 2013-2014 навчальному році відповідно до нового Державного стандарту повної загальної середньої освіти.
Особливості організації навчально-виховного процесу в дошкільних навчальних закладах у 2013-2014 навчальному році.
Особливості структури роботи фахових міських методичних об'єднань та інших форм методичної роботи у 2013-2014 навчальному році (план роботи методичного об'єднання, форми професійного розвитку педагогів, участь у фахових конкурсах, атестації тощо).
План-графік післядипломного підвищення кваліфікації педагогічних працівників та керівників закладів освіти на 2013-2014 навчальний рік.
Підготовка учнів до участі у Всеукраїнських учнівських олімпіадах, турнірах, творчих конкурсах. Перелік заходів для обдарованої молоді на 2013-2014 навчальний рік.
Огляд періодичних видань та науково-методичної літератури, нових надходжень нормативно-правової бази освітньої галузі.
Розвиток інформаційно-навчального середовища системи освіти міста на базі веб-сайтів, веб-проектів та блогів закладів освіти, міського методичного центру та відділу освіти.

На пленарному засіданні конференції був розглянутий наступний порядок денний:
Доповідь «Про підсумки розвитку системи освіти міста у 2012/2013 навчальному році та завдання на 2013/2014 навчальний рік», Линкевич Олександр Бернатович, заступник міського голови, завідувач відділу освіти.
Співдоповідь «Старт нової української школи. Впровадження Державних стандартів освіти», Старовойтова Арина Олександрівна, завідуюча міським методичним центром.
Виступ «Організація роботи з обдарованими дітьми в освітній системі міста Славутича. Досвід Славутицького ліцею», Тараброва Світлана Миколаївна, заступник директора Славутицького ліцею.
Виступ «Програми, які реалізуються Соціально-психологічним центром міста Славутича», Акименко Юрій Федорович, заступник директора Соціально-психологічного центру, кандидат психологічних наук.
Виступ «Про перспективи розвитку освітньої системи міста та напрямки співпраці із Київським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних кадрів", Дем'яненко Олена Олександрівна, проректор з питань зовнішнього оцінювання і моніторингу якості освіти Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, кандидат педагогічних наук.
Виступ «Про стан розвитку системи освіти міста та основні завдання на 2013/2014 навчальний рік», Удовиченко Володимир Петрович, Славутицький міський голова, доктор економічних наук, професор, член Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Завершуючи роботу конференції, її учасники одноголосно ухвалили резолюцію, текст якої розміщено на веб-сайті відділу освіти та міського методичного центру. Підсумком роботи конференції стало нагородження 130 педагогічних працівників за підготовку переможців обласного етапу учнівських олімпіад та інтелектуальних конкурсів, участі педагогічній виставці «Освіта Славутича – 2013» та у фахових конкурсах «Мій кращий конспект», «Вихователь року», «Учитель року», «Кращий веб-сайт закладу освіти». Заступник міського голови, завідуючий відділом освіти Линкевч О.Б. отримав з рук міського голови Удовиченко В.П. диплом «За вагомий внесок у розвиток національної освіти» Міністерства освіти і науки України за участь колективу освітян міста у Четвертій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2013».
Переглядів: 419 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz