КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:06

Головна » 2020 » Травень » 13 » Мінфін: основу зарплати вчителя має складати посадовий оклад
10:23
Мінфін: основу зарплати вчителя має складати посадовий оклад
Мінфін: основу зарплати вчителя має складати посадовий оклад

Мінфін: основу зарплати вчителя має складати посадовий окладВ Україні необхідно переглянути умови оплати праці педагогічних працівників, зарплату яких складають посадовий оклад та численна кількість доплат і надбавок.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

За його словами, держава щороку витрачає значні кошти на підготовку вчителів у закладах вищої освіти, але молоді вчителі вкрай рідко працевлаштовуються у школах. І ще рідше – затримуються там надовго.

«Причиною, безумовно, є порівняно низька оплата праці, її складність та відсутність годин навантаження на повну ставку. При цьому педагоги, які отримують пенсію за віком, часто повністю довантажуються годинами», - сказав заступник міністра фінансів.

Він наголосив, що на думку Міністерства фінансів, основу матеріального добробуту педагогів мають становити не одноразові виплати.

«Слід переглянути умови оплати праці педагогічних працівників, зарплату яких складають посадовий оклад та численна кількість доплат і надбавок. Це стає предметом маніпуляцій, коли, наприклад, одні органи місцевого самоврядування виплачують мінімальну надбавку за престижність праці вчителям, тобто – 5%, а інші – 20-30%. Часто подібне трапляється у сусідніх громадах, де педагоги між собою спілкуються», - наголосив Роман Єрмоличев.

Він також підкреслив, що така ситуація не мотивує молодого вчителя.

«Має бути чітка формула розрахунку заробітної плати, левову частку якої має складати посадовий оклад. Це врегулює питання справедливої оплати праці педагогам, незалежно від того, в яких громадах вони працюють. Наразі це одне з важливих завдань профільного міністерства і Мінфіну», - сказав заступник міністра фінансів.

За його словами, оплата праці педагога має бути конкурентною.

Натомість бачимо колосальну різницю між оплатою праці різних категорій працівників на базовому рівні. У той час як за рахунок коштів освітньої субвенції середня зарплата учителя на місяць становить 12,3 тис. грн (а є педагоги з меншою зарплатою), середньомісячна винагорода судді районного та міськрайонного рівня складає 106 тисяч гривень! Думаю, тут коментарі зайві», - сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Освіта.ua

Переглядів: 137 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz