КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:19

Головна » 2011 » Травень » 27 » Про громадське обговорення пенсійної реформи
12:29
Про громадське обговорення пенсійної реформи
Як відомо, 18 березня цього року Президент України Янукович В.Ф. призупинив розгляд проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (реєстр. №7455) та дав доручення Прем'єр-міністрові України Азарову М.Я. провести другий етап громадського обговорення зазначеного законопроекту і пенсійної системи в цілому, удосконаливши хід такого обговорення.
Під час виступу у Верховній Раді України 20 травня 2011 р. перший заступник Міністра соціальної політики України В.Надрага повідомив про те, що Міністерство соцполітики і Уряд організували обговорення проекту на місцях за участю представників профспілок, роботодавців та інших спеціалістів.
Проте, як свідчать повідомлення членських організацій ФПУ в регіонах, де відбулися зустрічі із обговорення пенсійної реформи, як і під час першого етапу громадського обговорення вони зводилися лише до інформування державними посадовцями про норми зазначеного законопроекту. Практично до громадської думки ніхто не прислухався, виступи членів профспілок викликали невдоволення представників влади. Таким чином, удосконалення механізму проведення громадського обговорення, на що звертав увагу Президент України, не відбулося.
З метою привернення уваги до ситуації, яка складається при проведенні громадського обговорення, Федерація профспілок України звернулася до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. Разом з тим, в черговий раз було звернено увагу Прем’єр-міністра України на те, що до цього часу не відбулося жодної зустрічі розробників законопроекту з профспілками та роботодавцями для детального обговорення внесених законодавчих пропозицій.
Через відсутність належного реагування з боку Уряду Федерація звернулася до Адміністрації Президента України з проханням взяти під контроль виконання доручення Президента України щодо належного проведення громадського обговорення законопроекту про пенсійну реформу. Разом з тим, запропоновано провести зустріч для врегулювання питань, які виникають при проведенні пенсійної реформи та її громадському обговоренні
Переглядів: 566 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz