КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:27

Головна » 2012 » Грудень » 10 » У Славутицькій загальноосвітній школі №3 відбувся семінар "Християнська етика: за і проти"
13:02
У Славутицькій загальноосвітній школі №3 відбувся семінар "Християнська етика: за і проти"
У грудні місяці до шкіл Славутича разом із зимою прийшов і місячник етико-естетичного виховання, якій у Славутицькій загальноосвітній школі №3 розпочався семінаром "Християнська етика: за і проти". Коли я дізналася тему семінару, часто у мене виникало питання, що можна привести у аргументи "проти"? Навіть якось ніяковіла, але виявилося, що є різні підходи та аргументація проблеми.
У залі зібралися класні керівники, шкільний психолог, заступник директора, але головним доповідачем був наш новий колега Шепіда Іван Миколайович (протоієрей Іоанн), який перший рік викладає міжкласний факультатив "Основи християнської етики" у школі для учнів п'ятих класів. До відома присутніх були доведені різні аспекти і особистісний підхід до даної проблеми: резонанс у суспільстві, розподіл світського життя і духовного. Торкнулися навіть історії. Шепіда І.М. чітко зазначив, що даний курс віддільний від церковної догматики, що він викладає його як суто культурологічний предмет, не надаючи жодних особистісних характеристик і оцінок. Він зазначив, що цей предмет покликаний виховати моральність учнів прикладами християнства, але у жодному разі не може дублювати курс "Закон Божий", який викладається у недільній школі, куди учні мають приходити свідомо, а не " з під палки", бо це не призведе ні до чого доброго.
Найбільше мені сподобалися його слова:"Якщо ти не можеш бути святим, принаймні будь освіченим".
Присутні дізналися про труднощі у викладанні предмету "Основи християнської етики", переваги і недоліки чинних програм і підручників з даного курсу. Змогли задати питання, які переважно стосувалися подальших занять у школі. Класні керівники початкової школи висловили побажання, щоб курс читався серед їхніх вихованців, починаючи із першого класу.

Інформацію підготувала учитель художньої культури ЗОШ№3 Турчина С.Л.
Переглядів: 496 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz