КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 02:55

Головна » 2012 » Січень » 13 » Уряд підтримає ініціативу профспілок оголосити 2012-й рік роком соціальної справедливості
15:10
Уряд підтримає ініціативу профспілок оголосити 2012-й рік роком соціальної справедливості
12 січня, відбулася зустріч Голови ФПУ Ю.М.Кулика з Прем'єр-міністром України М.Я.Азаровим. Під час зустрічі Прем'єр-міністр підтримав ініціативу профспілок оголосити 2012 рік роком соціальної справедливості.

"Уряд серйозно працює над проблемою надмірного розриву і дуже сильного розшарування доходів населення, особливо за останні 20 років. Неуважне ставлення до цієї проблеми призвело до зростання соціального невдоволення. Люди не розуміють, як можуть так серйозно - у десятки разів - відрізнятися доходи громадян. І тому Уряд приймає спеціальні рішення щодо вирівнювання доходів, їх збільшення, і ми розраховуємо на допомогу профспілок, яка дозволить більш справедливо перерозподіляти національні багатства через різні форми заохочення та стимулювання. Ми повинні в найближчі п'ять років значно скоротити цей розрив", - сказав Микола Азаров.

Він також підкреслив, що Уряд перебуває у постійному діалозі з профспілками. Зокрема, на кожному засіданні Кабміну присутній заступник голови ФПУ. При ухваленні важливих рішень, пов'язаних з оплатою праці, захистом прав працівників, охороною праці тощо, завжди враховується думка профспілок. Уряд готовий і в подальшому продовжувати таку конструктивну співпрацю, наголосив Прем'єр-міністр.

У свою чергу Юрій Кулик зазначив, що часом позиції профспілок і Уряду природно відрізняються, але сторони намагаються вирішувати всі питання шляхом компромісу.

Крім того, голова ФПУ запропонував Уряду запровадити у лютому відзначення Дня соціальної справедливості. "Я переконаний, що профспілки будуть надійними партнерами Уряду у забезпеченні соціальної справедливості", - сказав він.

Вчора на засіданні Кабінету Міністрів Глава Уряду вперше за історію України публічно назвав надмірну диспропорцію доходів національною проблемою і запропонував виробити систему дій для ліквідації такої диспропорції. За словами Миколи Азарова, з цією метою упродовж 2012 року, зокрема, посадові оклади бюджетників підвищуватимуться шість разів поспіль, за рік вони повинні зрости на 19%.

Медіа-центр ФПУ
Переглядів: 458 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz