КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 13:40

Головна » 2011 » Червень » 24 » Відповідь МОНмолодьспорту на лист педагогічних працівників Ясенівської гімназії N 2 Ровеньківської міськради Луганської області
16:24
Відповідь МОНмолодьспорту на лист педагогічних працівників Ясенівської гімназії N 2 Ровеньківської міськради Луганської області
Нещодавно у газеті Верховної Ради України «Голос України» N 109 від 17.06.11 було опубліковано звернення учителів Ясенівської гімназії N2 Луганської області до Прем’єр-міністра України, у якому викладено пропозиції до реформування системи середньої освіти.
Зазначимо, що таке звернення надходило й на адресу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, яке надало відповідь заявникові.
З метою донесення до читачів газети Верховної Ради України «Голос України» позиції Міністерства, публікуємо відповідь вчителям гімназії.
«Повна загальна середня освіта є обов’язковою, що визначено статтею 53 Конституції України, Законами України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту».

Щодо підручників.

Відповідно до Законів України «Про загальну середню освіту» («Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу»), постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. N 781 «Деякі питання забезпечення підручниками та навчальними посібниками студентів вищих навчальних закладів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів» та з метою вдосконалення процедури конкурсного відбору підручників для загальноосвітніх навчальних закладів розроблено Положення про Всеукраїнський конкурс рукописів підручників для учнів 11 класу загальноосвітніх навчальних закладів, яке затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 01.11.2010 N 1042, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16.11.2010 за N 1112/18407; внесено зміни до персонального складу Науково-методичних комісій Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки.

Щодо повторної атестації учнів.

Оцінювання навчальних досягнень учнів здійснюється відповідно до критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів у системі загальної середньої освіти. Основними видами оцінювання навчальних досягнень учнів є поточне та підсумкове (тематичне, семестрове, річне оцінювання) та державна підсумкова атестація. Коригуванню може підлягати тільки семестрова оцінка, не підлягають коригуванню тематична та річна оцінки.

Згідно з Положенням про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 18.02.2008 N 94, що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.02.2008 N 151/14842, для забезпечення об'єктивного проведення атестації створюються апеляційні комісії з кожного предмета у відповідних місцевих органах управління освітою. Оскарження процедури проведення та об’єктивності оцінювання результатів атестації, що проводилася у письмовій формі, можуть подаватися до районної (міської) апеляційної комісії не пізніше трьох робочих днів після оголошення результатів атестації.

Щодо підвищення кваліфікації вчителів.

Пунктом 1.7 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10. 2010 N 930, що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14.12.2010 за N 1255/18550, зазначено, що підвищення кваліфікації педагогічних працівників здійснюється на засадах вільного вибору форм навчання, програм і навчальних закладів, тобто залишилася незмінною норма, Типового положення, що втратило чинність.

Щодо посади слюсаря у загальноосвітніх навчальних закладах.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 N 1205 «Про затвердження Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 22.12.2010 за N 1308/18603, передбачені посади електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, машиніста (кочегара) котельні, опалювача, робітника з комплексного обслуговування й ремонту будівель (або слюсаря-сантехніка, столяра та інші). У школах, що мають санітарно-очисні споруди, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будівель вводиться з розрахунку одна штатна одиниця в зміну.

Щодо 20-відсоткової надбавки вчителям.

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 р. N 373 передбачено з 01 вересня 2011 р. установити надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування. Надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

Щодо профілактичних медичних оглядів педагогічних працівників.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України (лист від 17.05.2011 N 05.04-06/10/1151) пунктом 7 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 N 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб» визначена періодичність проходження медичних оглядів працівників загальноосвітніх навчальних закладів. Періодичні медичні огляди, у тому числі клінічні, лабораторні та інші дослідження повинні проходити при проведенні попереднього медогляду та надалі 1 раз на рік працівники адміністрації, викладачі, учителі, вихователі, медичний персонал, інший педагогічний і технічний персонал; 2 рази на рік - працівники харчоблоків.

Як визначено пунктом 2 «Порядку проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 року N559 «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок», витрати закладів та установ охорони здоров'я, пов'язані з проведенням обов'язкових медичних оглядів працівників бюджетних установ та організацій, покриваються за рахунок коштів, передбачених кошторисом на утримання відповідного закладу та установи охорони здоров'я.

Крім того, Міністерством проводиться робота з удосконалення нормативно-правової бази загальної середньої освіти.Пропозиції, висловлені педагогами Ясенівської гімназії N 2, по можливості, будуть враховані під час розроблення відповідних нормативних документів, що сприятимуть розвитку системи освіти».

www.mon.gov.ua
Переглядів: 690 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz