КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:35

Головна » 2013 » Квітень » 18 » Виконання положень Галузевої угоди – питання обговорення пленуму ЦК Профспілки
14:57
Виконання положень Галузевої угоди – питання обговорення пленуму ЦК Профспілки
Галузева угода, що підписана 1 березня 2011 року, є одним із основних нормативних документів соціального партнерства. На її підставі забезпечується реалізація досягнутих між Міністерством та ЦК Профспілки домовленостей про врегулювання професійних, трудових і соціально-економічних інтересів, прав і гарантій працівників освіти та студентства.

Стан виконання Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Центральним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки було заслухано на VI пленумі ЦК Профспілки 17 квітня 2013 року.

Засідання пленуму вели члени Бюро президії на чолі з Головою Профспілки Георгієм Трухановим.

Стратегічний документ разом обговорювали й соціальні партнери – Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, заступник Міністра Олексій Дніпров, заступник Голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк.

З інформацією про стан виконання положень Галузевої угоди виступив Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов. У доповіді чітко окреслено основні напрями соціального діалогу.

Модеруючи презентацію, Голова Профспілки зупиняв увагу присутніх на важливих акцентах переговорного процесу. Зокрема, вказано про спільні домовленості та здобутки, які позитивно позначилися на житті освітянської громади, а також озвучено питання, що потребують додаткового врегулювання.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник у своєму виступі зупинився на важливих аспектах реалізації угоди. Так, недопрацьованими є питання пільг для учителів сільської школи, неузгодженість певних нормативів тощо.

«Разом із Профспілкою ми будемо обговорювати проблемні питання і на засадах соціального партнерства спільно їх вирішувати», – наголосив Дмитро Табачник.

Доповіді сторін діалогу були сприйняті і учасники пленуму активно долучилися до дискусії. Так, серед виступаючих документ обговорювали Василь Грановський – голова Волинської обласної організації, Олександр Яцунь – голова Київської міської організації, Катерина Волкова – голова Кримської республіканської організації, Ася Горшкова – голова Донецької обласної організації галузевої профспілки.

Підводячи риску під виступами і дискусіями пленум прийняв постанову, в основу якої лягли пропозиції щодо врегулювання проблемних питань співпраці та усі аспекти діяльності організаційних ланок Профспілки у зв’язку з цим.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України.
Переглядів: 425 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz