КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 01:17

Головна » 2014 » Березень » 13 » «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, тебе своїм сучасником звемо»
14:56
«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, тебе своїм сучасником звемо»
У неділю 9 березня 2014 року у Славутичі відбулися урочистості з нагоди 200-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Напередодні у кожному закладі освіти і культури були відкриті виставки-ілюстрації на відомі твори Тараса Шевченка. Свої кращі роботи юні майстри Палацу дитячої та юнацької творчості та Дитячої школи мистецтв, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів присвятили творчості народного співця. 7 березня відбувся єдиний тематичний урок «Шевченкове слово і досі живе…», у січні – лютому проведені відкриті огляди занять, уроків, виховних годин в рамках роботи міських методичних об'єднань педагогів дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів під гаслом «Ми чуємо тебе, кобзарю, крізь століття…»

Сонячним ранком 9 березня міський Кіноконцертний комплекс зустрічав святковим вбранням всіх, хто завітав на ювілейне свято. В обрамленні барвистого вінка портрет Шевченка, на стінах українські ткані рушники, картини, експозиції...

У вітальному слові міський голова доповів Тарасу, що сьогодні маленьке українське місто Славутич перетворилося в європейське місто, де шанують славні духовні традиції і звіряють життя й думки з думками Кобзаря. У зверненні до славутичан міський голова Володимир Удовиченко наголосив:

- Ми зобов’язані прислухатись у цю нелегку годину до Великого Кобзаря, до його звернення через два століття до нас, про пошук головної істини об’єднання – заради і навколо України! Саме навколо Української Державності, заради достойного, добротного, заможного життя українського народу, наших прийдешніх поколінь ми просто зобов’язані порозумітись і об’єднатись!

У кіноконцертному комплексі міський голова вручив дипломи переможцям конкурсу «Чарівний дивосвіт барв Шевченківської поезії» наменшим славутичанам – дошкільнятам 4-6 років, які у своїх малюнках щиро відобразили свої враження, які почули від перечитаної поезії Великого Кобзаря.

Продовжилися урочистості покладанням квітів до погруддя Т.Г.Шевченка. Ще у 2001 році у зв'язку із відзначенням 10-ї річниці проголошення незалежності України біля нового корпусу Дитячої школи мистецтв було встановлено це погруддя. Вже стало доброю славутицькою традицією покладати щороку квіти до пам'ятника 9 листопада, у День української писемності та мови, та 9 березня, у день народження Кобзаря, 24 серпня, у День Незалежності України, та 23 серпня, у День державного прапора.

А головне святкове дійство відбулося на сцені концертної зали Дитячої школи мистецтв. Тут у виконанні вихованців театрального, музичного, вокального, хореографічного, образотворчого відділень ожили шевченківські літературні, поетичні та художні образи. Відкрив концерт Дмитро Приходчук, який у супроводі дитячого оркестру виконав «Реве та стогне Дніпр широкий». Підхопили шевченківську естафету вихованці театрального відділення, які виконали уривок з «Катерини».

Міський голова Володимир Удовиченко привітав усіх зі святом та нагородив переможців міського конкурсу читців «Слово вічне, слово невмируще». Учні навчальних закладів міста декламували вірші та уривки з творів видатного кобзаря: Бабич Еліна «Пророк», Сивка Данило «Якби зустрілися ми знову», Передерій Яна «Русалка», Стременовська Анастасія «Думи мої, думи мої».

Цікавою і результативною виявилася пошуково-дослідницька робота «Нащадки Тараса серед нас», яку провела Молодіжна рада «Майбутнє Славутича». Її увагу привернула талановита співачка, вихованка Палацу дитячої та юнацької творчості Ольга Шевченко, яка також взяла участь в урочистому концерті. Активна молодь зацікавилася родовідом юної славутичанки. Досконало вивчивши генеологічне дерево, одна з гілок від брата Шевченка Микити привела саме до родини Ольги, дідусь якої Володимир Харитонович - правнук Т.Г.Шевченка. Приємно усвідомлювати, що в молодому місті живуть нащадки Кобзаря - люди духовно- багаті, творчі.

У залі звучали українські мелодії у виконанні ансамблів сопілкарів та домристів. Завершилося свято запальним українським танком.

Присутні на урочистостях отримали величезне задоволення від справжньої культурної події та неповторної миті у житті всього українського народу.

Проте на цьому урочистості не завершуються – вже 11 березня 2014 року відбувся загальноміський конкурс юних шевченкознавців «Тарасовими шляхами» та завершена акція «Книга-естафета» за темою «Розмова з Кобзарем» для учнів 4-х класів, розпочався конкурс ілюстрованих буклетів «Герої шевченківських творів очима дітей» для учнівських самоврядних організацій.
Переглядів: 465 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz