КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 10:34

Головна » 2014 » Березень » 31 » Освіта – основа економічного розвитку суспільства: лист ЦК Профспілки до в.о. Президента
11:56
Освіта – основа економічного розвитку суспільства: лист ЦК Профспілки до в.о. Президента

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені членів президії спрямував лист до в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з приводу необхідності забезпечення гарантованих державою трудових, соціально-економічних прав освітян попри політико-економічну ситуацію в державі.

У листі зокрема вказано, що освітяни стурбовані окремими заходами для виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені президії закликав забезпечити дотримання трудових прав педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників освіти, пенсіонерів, осіб, які навчаються, не допустити порушення вимог статті 22 Конституції України, а при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» максимально наблизити обсяги видатків на освітню галузь до законодавчо гарантованих, що сприятиме реальному визнанню освіти основою економічного розвитку суспільства, створенню передумов для всебічної модернізації держави на європейських засадах.

 

 

28.03.2014  № 02-5/188                                                  В.о. Президента України Голові Верховної  Ради  України О.В.Турчинову


 

Шановний Олександре Валентиновичу !


 

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, представляючи майже двохмільйонний загін спілчан, звертається від імені членів президії з приводу необхідності забезпечення гарантованих державою трудових, соціально-економічних прав освітян попри політико-економічну ситуацію в державі.

Підтримуючи схвалені Верховною Радою України програмні завдання Уряду, що спрямовані на створення передумов для всебічної модернізації держави на європейських засадах, запобігання зниженню рівня життя, відновлення у державі законності,  забезпечення безумовного дотримання прав громадян на отримання якісної освіти, припинення практики необґрунтованого закриття шкіл, а також на запровадження жорсткої економії бюджетних коштів, висловлюємо глибоку стурбованість окремими заходами для виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Реалізація пропозицій про збільшення педагогічного навантаження вчителів та керівників гуртків до 24 годин на тиждень призведе до скорочення 127 тисяч осіб, а також до зменшення заробітної плати тих, які залишаться працювати, та погіршення умов їхньої праці, її інтенсифікації. Підвищення нормативів кількості студентів на одного викладача у вищих навчальних закладах III-IV рівнів акредитації до 18 осіб спричинить скорочення майже 67 тисяч науково-педагогічних працівників. Загалом такі нововведення викличуть загрозу звільнення близько 200 тисяч педагогічних та науково-педагогічних працівників, що в умовах соціальної, демократичної, правової держави недопустимо.  Внаслідок цього чисельність безробітних поповниться однією з найбільш освічених та інтелектуально розвинених категорій громадян суспільства.

Стурбовані намірами щодо гнучкого встановлення розміру надбавки в межах 20% педагогічним працівникам, виплату якої запроваджено з 1 вересня 2011 року, завдячуючи активним, солідарним діям спілчан.

З метою запобігання зниженню рівня життя не можна допустити запровадження обмежень розміру виплати пенсій працюючим пенсіонерам, яких серед педагогів близько 17 відсотків, зменшення суми одноразової грошової допомоги молодим педпрацівникам, які працевлаштовуються на роботу до навчальних закладів сільської місцевості, звуження прав на стипендіальне забезпечення дітей загиблих шахтарів, зменшення бібліотечним працівникам, яких лише у навчальних закладах налічується понад 30 тисяч.

Зважаючи, що освіта є основою інтелектуального, культурного, духовного, соціального, економічного розвитку суспільства і держави, наполягаємо на недопущенні зменшення обсягів видатків на освіту, які впродовж дії Закону України «Про освіту» навіть з урахуванням коштів спеціального фонду бюджету не перевищували 7,2 відсотка валового внутрішнього продукту проти гарантованих статтею 61 не менше 10 відсотків національного доходу.

Розраховуємо на Вашу, шановний Олександре Валентиновичу,  підтримку стосовно підвищення впродовж поточного року розміру прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки при подальшому перегляді Державного бюджету України на 2014 рік.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України від імені президії закликає Вас забезпечити дотримання трудових прав педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників освіти, пенсіонерів, осіб, які навчаються, не допустити порушення вимог статті 22 Конституції України, а при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» максимально наблизити обсяги видатків на освітню галузь до законодавчо гарантованих, що сприятиме реальному визнанню освіти основою економічного розвитку суспільства, створенню передумов для всебічної модернізації держави на європейських засадах.


 


 

З повагою

   Голова Профспілки                                                                    Г.Ф.Труханов


 

Переглядів: 339 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz