КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 18:38

Головна » 2016 » Червень » 23 » Затверджено порядок отримання інформації про заробітну плату для призначення пенсії у разі втрати документів
14:23
Затверджено порядок отримання інформації про заробітну плату для призначення пенсії у разі втрати документів

Міністерством соціальної політики України та Міністерством фінансів України спільним наказом від 28.03.2016 № 305/392 затверджено Порядок отримання з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків даних про заробітну плату (дохід) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

Цим Порядком визначається механізм обміну інформацією на центральному рівні між Державною фіскальною службою України та Пенсійним фондом України, а також порядок складання та подання Пенсійним фондом України запитів на отримання інформації з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків щодо надання даних про заробітну плату (дохід) за період з 1 січня 1998 року до 1 липня 2000 року (за наявності) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

Пенсійний фонд України протягом п’яти робочих днів з дати одержання повідомлення або звернення про отримання даних про заробітну плату (дохід) фізичних осіб для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату формує запит і подає його до ДФС.

У запиті Пенсійного фонду вказуються, зокрема, такі відомості:

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків із ДРФО або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право проводити будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи;
  • період, за який необхідно отримати дані про заробітну плату для призначення пенсії (щокварталу, починаючи з 01 січня 1998 року, але не пізніше ніж 01 липня 2000 року).

ДФС надає відповідь на запит Пенсійного фонду України не пізніше ніж через п’ять робочих днівз дати отримання такого запиту.

Відповідно до Порядку визначення заробітної плати (доходу) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату, затвердженому постановою Кабміну від 5.07.2006 № 919 заробітна плата (дохід) для призначення пенсії за період страхового стажу застрахованої особи починаючи з 1 січня 1998 р. визначається за даними Державного реєстру фізичних осіб – платників податків і Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За період до 1 січня 1998 р. та у разі відсутності даних у Державному реєстрі заробітна плата визначається:

  • за наявності підприємства, установи, організації, де працювала особа, або їх правонаступника – виходячи з розміру середньої заробітної плати за відповідною професією (посадою) на зазначеному підприємстві, в установі, організації, що склалася у кожному місяці роботи, за який втрачено документи про нарахування та виплату заробітної плати (доходу). За відсутності відповідної професії (посади) заробітна плата визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати за аналогічною професією (посадою). Довідка про заробітну плату надається підприємством, установою, організацією, де працює (працювала) особа, або їх правонаступником;
  • у разі коли підприємство, установу, організацію ліквідовано, а документи до органу вищого рівня або архівним установам не передано, – виходячи з мінімальної тарифної ставки (посадового окладу) за відповідною або аналогічною професією (посадою), передбаченої відповідною галузевою угодою, за календарний рік, що передує року, з якого призначено пенсію.

Довідка про заробітну плату видається відповідними органами соціального захисту.

Юридичний відділ ЦК Профспілки

  •  
 
Переглядів: 293 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz