КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 05:43

Головна » 2023 » Листопад » 6 » Затверджено Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки
10:43
Затверджено Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки

Уряд затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки. Відповідне розпорядження № 990-р від 27 жовтня 2023 року опублікували на сайті Кабінету Міністрів України.

Реформа шкільного харчування розпочалася у 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Того ж року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування». Робота над Стратегією розпочалася взимку 2023 року, і вже наприкінці лютого її надіслали на розгляд уряду.

На найближчі роки Стратегія має стати «дорожньою картою» реалізації реформи для всіх її учасників – від центральних органів виконавчої влади до представників органів місцевого самоврядування. На її основі громади можуть розробити регіональні стратегії впровадження змін на місцях.

Стратегія реформування шкільного харчування містить 4 ключові напрями на наступні 5 років і передбачає реалізацію таких пунктів:

  • організація якісного та безпечного харчування: закупівлі та фінансування;
  • відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Дотримання вимог системи НАССР;
  • розвиток кадрового потенціалу;
  • впровадження нових норм харчування, меню, а також формування культури здорового харчування.

Стратегічна мета реалізації чотирьох цілей реформи – забезпечити різноманітне, збалансоване та якісне харчування в закладах освіти, сприяючи соціальному захисту вразливих груп населення та формуючи навички здорового харчування серед дітей і дорослих.

 

За матеріалами – Комітет з питань освіти, науки та інновацій 

Переглядів: 28 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz