КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 22:25

Головна » 2014 » Березень » 17 » Зустріч солідарності з керівництвом Інтернаціоналу Освіти
13:53
Зустріч солідарності з керівництвом Інтернаціоналу Освіти
13 березня 2014 року з візитом солідарності до Києва прибула делегація керівництва Інтернаціоналу Освіти, лідери найбільших освітянських профспілок США, Великобританії, Польщі, Болгарії.

Місія екстреного візиту – зустріч з представниками Профспілки працівників освіти і науки України з метою обговорення актуальних питань подальшої діяльності профспілки освітян в сучасних.

Інтернаціонал освіти представляли: Фред Ван Левен – Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти, Мартін Рьомер – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти, Ренді Вайнгартен – Голова Американської Федерації Профспілок, Патрік Роуч – заступник голови Профспілки вчителів Великобританії, Кунка Даміанова – Голова Постійного Комітету з питань рівності ЄКПО, голова Профспілки вчителів Болгарії, Славомир Броняж – Голова Польської профспілки вчителів, Мішель Рінгетт – радник голови Американської Федерації Профспілок зі стратегічних ініціатив.

Учасники міжнародної делегації висловили слова солідарності та готовність підтримати Профспілку працівників освіти і науки України у подальшій щоденній роботі щодо захисту прав та гарантій своїх членів.

Голова Профспілки Георгій Труханов у свою чергу подякував партнерам з США та Європи та висловив сподівання на спільне вирішення практичних питань ефективної роботи Профспілки. «Освіта – стабілізатор суспільства. А ефективна робота освітян – це запорука успішного розвитку держави», – наголосив Георгій Труханов.

На час візиту заплановано ряд зустрічей. Так, одна з них відбулася у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (голова профкому – Володимир Цвих).

З вітальним словом виступив ректор ВНЗ Леонід Губерський. Очільник університету розповів про співпрацю Київського вузівського центру та Спілки ректорів з Профспілкою у питаннях розвитку вищої школи, отримання студентами якісної освіти у навчальних закладах країни.

Леонід Губерський привітав нового Голову Федерації профспілок України Григорія Осового, який долучився до розмови з лідерами освітянських профспілок США та Європи.

У своєму слові Григорій Осовий наголосив, що діалог профспілок із владою має бути посилений, особливо в умовах реформування країни. А також окреслив стратегію модернізації ФПУ після консультацій та широких дискусій із суспільством. При цьому головною функцією ФПУ було і повинно залишатися захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників, - зазначив голова ФПУ. Щодо Будинку спілок – символу Євромайдану – було сказано про заснування Фонду відродження будинку та порозуміння щодо цього питання із теперішньою владою.

Подальша робота продовжилася у Будинку учителя. Гостей приймала Київська міська організація Профспілки (голова – Олександр Яцунь).

У зустрічі з керівництвом Інтернаціоналу Освіти взяла участь заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун.

У спілкуванні з профспілковими лідерами замміністра наголосила, що Міністерство зі свого боку зробить усе можливе, щоб вчителі, викладачі й студенти не постраждали в сучасних складних економічних та політичних умовах. Адже освіта в Україні – це та сфера, на яку можна опиратися при слабкій економіці та нестабільній політичній ситуації. Також Інна Совсун додала, при вирішенні освітніх питань важливими й необхідними будуть консультації з профспілками.

Міжнародні партнери у свою чергу цікавилася формами взаємодії Профспілки з новим Урядом країни.

Голова Профспілки Георгій Труханов насамкінець зустрічі наголосив, що незважаючи на обставини, організація працює, і прагне продовжувати конструктивний соціальний діалог з Урядом задля ефективної праці освітян та належної уваги до них з боку держави.

Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред Ван Левен зазначив, що Інтернаціонал солідарний з освітянами України та намагатиметься підтримати діяльність Профспілки не лише на європейському, а й світовому рівні, а також надати їй практичну допомогу.

За матеріалами ЦК Профспілки
Переглядів: 299 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz