КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 14.05.2024, 04:43

Головна » 2021 » Березень » 16 » Надання відпустки та виплати допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам,які працюють на умовах строкового трудового договору!
13:59
Надання відпустки та виплати допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам,які працюють на умовах строкового трудового договору!

Статтею 3 Закону України "Про відпустки" встановлено право працівників на відпустку у разі звільнення: за бажанням працівника у разі його звільнення (крім звільнення за порушення трудової дисципліни) йому має бути надано невикористану відпустку з наступним звільненням; датою звільнення в цьому разі буде останній день відпустки.
У разі звільнення працівника у зв'язку із закінченням строку трудового договору невикористана відпустка може за його бажанням надаватися тоді, коли час відпустки повністю або частково перевищує строк трудового договору. У цьому випадку чинність трудового договору продовжується до закінчення відпустки.
Педпрацівникам під час надання щорічної відпустки виплачується допомога на оздоровлення. Допомога нараховується за основним місцем роботи незалежно від навантаження у розмірі одного посадового окладу (ставки заробітної плати). Цей вид допомоги надається і тим педагогічним працівникам, які працюють на умовах строкового трудового договору за умови звільнення їх з роботи після закінчення відпустки, а також жінкам із числа педпрацівників, які під час перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку працюють на умовах неповного робочого дня.

У разі виплати компенсації за невикористані дні відпустки під час звільнення, допомогу на оздоровлення не надають.

Необхідно фактично вийти у відпустку, законодавець не встановлює термін на яку кількість днів, а лише факт виходу у відпустку!
Якщо щорічна відпустка поділяється на частини, допомога надається один раз на рік під час надання будь-якої частини такої відпустки.
Ненадання відпустки у визначені терміни Законом України Про відпустки (ст. 28) і Кодексом законів про працю України (ст. 265) кваліфікується як грубе порушення законодавства про працю,за що роботодавець може бути притягнений до відповідальності.
Виходячи з викладеного,радимо, для забезпечення прав цієї категорії працівників (вчителів-пенсіонерів, що працюють на умовах строкового трудового договору) для отримання ними допомоги на оздоровлення при звільненні у зв'язку із закінченням строку трудового договору звернутися до роботодавця із заявою про надання щорічної основної відпустки (її частини) та виплату допомоги на оздоровлення.

Переглядів: 118 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz