КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 11:24

Головна » 2016 » Березень » 29 » У «Джерельці» панує інноваційна атмосфера
17:25
У «Джерельці» панує інноваційна атмосфера

Впровадження нових методів навчання і виховання дітей – вимога часу. І саме реалізацію цього завдання ви можете побачити у дошкільному навчальному закладі (яслах-садку) № 5 «Джерельце». А підтвердження цьому 17 нетрадиційних технологій, які щоденно використовують в навчально-виховному процесі педагоги.

«Джерельце » – це єдиний в місті заклад освіти, де кожна вікова група, кожен педагог використовує певну інноваційну технологію або її елементи: «Будинок вільної дитини» М. Монтессорі,  «Художники в памперсах» М. Гмошинської, «Теорія розв’язання винахідницьких завдань» Г. Альтшуллера, «Формування філософських понять» Н. Гавриш, «Розвивальне навчання» Л. Шелестової,  «Казкові лабіринти гри» В. Воскобовича, «Формування у дітей енциклопедичних знань» Г. Домана, «Сходинки творчості» Б. Нікітіна, «Школа ейдетики» О. Пащенко, «Раннє навчання читання» О. Декролі, «Світ музичних звуків»  К. Орфа, «Логічні блоки»  Дьєниша, «Кольорові палички» Х. Кюїзенера, «Театр фізичного розвитку та оздоровлення» М. Єфименка, «Пробудити дослідника в дитині» О. Савенкова, «Логіки світу» І. Стеценко.

Педагогічний колектив  завжди  запрошує всіх на неординарні свята та розваги, великі музичні дійства та музичні казки, в яких задіяні юні таланти «Джерельця».

Постійна турбота про здоров’я малят в центрі уваги колективу.  Здоров’язберігаючі та здоров’яформуючі технології (піскотерапія, арт-терапія, кольоротерапія, музикотерапія, психоакустика, кінезорефлексотерапія, лікування кімнатними рослинами, фольклоротерапія, робота в лимонарії, фітбол-гімнастика, сміхотерапія, казкотерапія та інші) допомагають малятам «Джерельця» рости здоровими, бадьорими, спритними, допитливими, готовими активно пізнавати навколишній світ.

У закладі функціонує 10 груп з денним режимом: дві групи для дітей віком від 1 до 3 років; п’ять груп для дітей віком від 3 до 6 років; три перші класи для дітей віком від 6 до 7 років. Працюють групи короткотривалого перебування дітей. «Джерельце» відвідує 220 вихованців, які знайшли тут своїх друзів і яскравий світ своїх захоплень.

Досягнення  закладу очевидні і незаперечні. Це, перш за все, здорові, активні, креативні, соціально–адаптовані діти, згуртований дитячий колектив. Це захоплені, небайдужі, професійні, творчі педагоги, які будують роботу з дітьми на спільній діяльності, довірливому і неформальному спілкуванню, взаєморозумінню та дружних почуттях. Це прагнення  врахувати інтереси всіх батьків як в отриманні основної дошкільної освіти так  і у плані розвитку особистості учасників навчально-виховного процесу,  відповідності престижному стилю життя. Це просторі, світлі групові приміщення, насичені, сучасні  предметно-розвивальні середовища для формування у дітей життєвої компетентності. Це сприятливий морально-психологічний клімат у колективі. Це колектив однодумців. Це стабільна, організована, динамічна праця, постійний саморозвиток колективу. Це наявність довгострокової освітньої стратегії, прагнення йти в ногу з часом.

Адміністрація закладу та Профспілковий комітет

Переглядів: 334 | Додав: adminslav | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz