КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Славутицька міська організація
Меню сайту

Корисні посилання
Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України 
ЦК Профспілки працівників освіти і науки України 
Федерація Профспілок України 
Відділ освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради 
Міський методичний центр 

Форма входу


Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 23:02

Головна » Архів матеріалів
В рамках децентралізації повноважень центральних органів влади урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідну постанову прийнято на засіданні 20 січня 2016 року, повідомляє Урядовий портал. В уряді зазначають, що прийняті зміни дадуть ширші повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування і районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів. «Опорні загальноосвітні навчальні заклади, що створюватимуться на місцях, буд ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: adminslav | Дата: 25.01.2016

Згідно з статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» прожитковий мінімум для зазначеної категорії осіб становить:

– з 1 січня 2016 року – 1074 грн. (з 1 січня мінімальний розмір пенсії за віком не змінюється, оскільки цей розмір був встановлений ще з 1 вересня 2015 року);
&ndas ... Читати далі »

Переглядів: 274 | Додав: adminslav | Дата: 19.01.2016

Міністерством освіти і науки надано рекомендації з розроблення положення про структурний підрозділ освіти виконавчого органу об’єднаної територіальної громади, що мають на меті забезпечити єдиний підхід до формування структурних підрозділів освіти місцевих виконавчих органів об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, у Міносвіти зазначають, що відповідно до концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні формуються об’єднані територіальні громади (ОТГ), повноваженням яких є забезпечення управління закладами дошкільної, ... Читати далі »

Переглядів: 305 | Додав: adminslav | Дата: 19.01.2016

Реалізація пропозиції про збільшення посадових окладів освітянам до рівня середньомісячної заробітної плати працівників промисловості потребуватиме вишукання суттєвих додаткових бюджетних ресурсів. Про це йдеться у відповіді президента Порошенка на петицію про "Відновлення гарантій, передбачених ст. 57 Закону України "Про освіту" щодо розмірів середніх посадових окладів освітян", що оприлюднена на Офіційному інтернет-представництві глави держави.

Разом з тим, Порошенко заявив, що поділяє стурбованість громадськості щодо порушеної проблеми, та запевнив, що питання ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Додав: adminslav | Дата: 18.01.2016

24 грудня 2015 року Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році.
Серед іншого передбачається встановлення єдиної базової ставки ПДФО у розмірі 18% (замість двох діючих ставок 15% і 20%); для дивідендів залишається ставка в розмірі 5%. Заплановано звільнення від оподаткування сум, прощених (анульованих) кредитором за іпотечними кредитами в іноземній валюті.
Змінами до Закону про ЄСВ передбачається встановлення єдиної ставки ЄСВ у розмірі 22%; підвищення максим ... Читати далі »

Переглядів: 389 | Додав: adminslav | Дата: 06.01.2016

Ураховуючи важливість забезпечення одержання особами, застрахованими у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, та їх дітьми профілактичних соціальних послуг, Прем’єр-міністру України А.П.Яценюку запропоновано вжити заходів для всебічного та ґрунтовного опрацювання центральними органами виконавчої влади питання щодо визначення ефективних механізмів державної підтримки надання відповідних послуг і за підсумками проведеної роботи ухвалити необхідні рішення». Про це говориться у відповіді Президента України Петра Порошенка на профспілкову електронну п ... Читати далі »

Переглядів: 326 | Додав: adminslav | Дата: 31.12.2015

Згідно з прийнятим парламентом законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)" обласні державні адміністрації мають затвердити плани створення освітніх округів та об’єднання навчальних закладів, а також забезпечити скорочення кількості технічного та адміністративного персоналу шкіл. Про це йдеться в аналізі бюджетного законодавства, проведеного експертами Аналітичного центру Cedos.

Зокрема, Прикінцевими положеннями закону №3628 передбачено, що школи (о ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: adminslav | Дата: 31.12.2015

роект Державного бюджету на 2016 рік викликав у Верховній Раді досить бурхливу реакцію депутатів. Зокрема, його освітня частина після обговорення у профільному Комітеті ВР з питань освіти і науки не знайшла підтримки - проект було вирішено відправити в уряд на доопрацювання. Другу версію бюджету в ніч на 25 грудня депутати все ж затвердили разом із пакетом супроводжуючих змін у Бюджетний кодекс і соціальне законодавство. Аналіз того, як був доопрацьований бюджет і що чекає на освіту і науку наступного року від експертів Аналітичного центру Cedos Ірини Когут і Єгора Стадного.

Середня ... Читати далі »

Переглядів: 364 | Додав: adminslav | Дата: 28.12.2015

Голова комітету ВР наголосила, що системі освіти не вистачає популяризації творчих особистостей.

Українська держава дуже заборгувала перед освітянами. Про це під час нагородження педагогів-учасників Всеукраїнського конкурсу «Освітній Оскар-2015» сказала голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради Лілія Гриневич.

За її словами, в складний період для життя країни і для життя вчительства проведення конкурсу «Освітній Оскар-2015» є світлою подією, і через створення таких майданчиків для відзначення найкращих іде позитивний посил суспільству.

... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: adminslav | Дата: 25.12.2015

Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти оприлюднено рішення про розгляд комітетом проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики), проекту закону про Державний бюджет України на 2016 рік, проекту закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо узгодження норм Бюджетного кодексу зі змінами до галузевого та податкового законодавства).

За результатами розгляду, яке відбулося 17 грудня за участю заступника Голови Профспілки працівни ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: adminslav | Дата: 25.12.2015

« 1 2 ... 120 121 122 123 124 ... 175 176 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz